Η καταγγελια χαϊκαλη και η αντιδραση της δικαιοσυνης

Γράφει ο Δημήτρης Μαρκάκης
Αγαπητό Fimotro
Για μια ακόμα φορά, εντύπωση δημιουργεί η αντίδραση της δικαιοσύνης σε μια σοβαρή καταγγελία που αφορά το πολιτικό σύστημα. Δέκα μέρες πριν, βουλευτής...
πηγαίνει στον εισαγγελέα και καταγγέλει απόπειρα χρηματισμού του για να ψηφίσει πρόεδρο δημοκρατίας, καθώς και υπόνοιες ότι άλλος βουλευτής έχει ήδη χρηματιστεί.
Μέσα σε αυτές τις δέκα μέρες, έγινε η πρώτη ψηφοφορία στη βουλή και σε τέσσερις
μέρες θα γίνει η δεύτερη. Και όμως: ΟΥΤΕ ΜΙΑ ανακοίνωση από την εισαγγελία, ούτε καν άτυπη, έστω, ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών.
Και αναρωτιέμαι: Τι θα γινόταν αν στην πρώτη ψηφοφορία είχε εκλεγεί πρόεδρος; Ή τι θα γινόταν αν εκλεγεί στην δεύτερη-και δεν είχε δημοσιοποιηθεί η υπόθεση σε τηλεοτπική εκπομπή; Θα είχε εκλεγεί προεδρος δημοκρατίας και κατόπιν θα ανακοινωνόταν ότι είχε γίνει καταγγελία απόπειρας χρηματισμού καθώς και καταγγελία τελεσθέντος χρηματισμού; Πώς θα μπορούσε να σταθεί ο όποιος πρόεδρος τότε, κάτω από σκιές ψήφων που δόθηκαν μετά από χρηματισμό;
Η δικαιοσύνη θα έπρεπε να καταλαβαίνει πόσο σημαντικό είναι κάποιες φορές να ενεργεί γρήγορα και να ενημερώνει για τις σοβαρές καταγγελίες, χωρίς να βγάζει απόφαση φυσικά, αυτό είναι δουλειά των δικαστηρίων και της δίκης, αλλά με τρόπο που οι Έλληνες πολίτες θα γνωρίζουν την ύπαρξη τόσο σοβαρών καταγγελιών.
Ευχαριστώ
Keywords
Τυχαία Θέματα