Η γενικη συνελευση της εθνικης ενεκρινε την αμκ

16:52 10/5/2014 - Πηγή: Fimotro
ΣΤΑ 2,20 ΕΥΡΩ Η ΤΙΜΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΝΑ ΜΕΤΟΧΗ
Την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας κατά 2,5 δισεκ. ευρώ που υλοποιήθηκε από 6 έως 8 Μαΐου, ενέκρινε σήμερα η έκτακτη γενική συνέλευση της τράπεζας. Τιμή...
διάθεσης των νέων μετοχών είναι
τα 2,20 ευρώ ανά μετοχή.

Απευθυνόμενος στους μετόχους ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Γεώργιος Ζανιάς σημείωσε ότι «... το ελληνικό Δημόσιο αλλά και αυξανόμενος αριθμός ποιοτικών ελληνικών επιχειρήσεων, χρηματοπιστωτικών και μη, είναι σε θέση να αντλήσουν κεφάλαια από τις διεθνείς αγορές σε ολοένα και πιο ανταγωνιστικό κόστος».

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Αλέξανδρος Τουρκολιάς, αναφέρθηκε στις στρατηγικές προτεραιότητες του Ομίλου που βασίζονται στους εξής πυλώνες της τράπεζας:

• Αύξηση των χορηγούμενων δανείων με επέκταση σε ελκυστικούς εγχώριους επιχειρηματικούς τομείς, χάρη στην ισχυρή ρευστότητα της Τράπεζας.
• Βελτίωση της λειτουργικής αποδοτικότητας του Ομίλου, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη ο ανασχεδιασμός των διαδικασιών και συγχρόνως προωθείται η βελτιστοποίηση κεντρικών και διοικητικών λειτουργιών.
• Αποτελεσματική διαχείριση των δανείων σε καθυστέρηση μέσω της νεοσυσταθείσας μονάδας δανείων ειδικής διαχείρισης, με στόχο την στήριξη των βιώσιμων επιχειρήσεων.
Keywords
Τυχαία Θέματα