''η γαλλια να επιταχυνει τις μεταρρυθμισεις γιατι δεν υπαρχει καιρος για χασιμο''...

08:46 28/8/2014 - Πηγή: Fimotro
Η Γαλλία πρέπει να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις της καθώς «δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο», προειδοποίησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά τον...
ανασχηματισμό της κυβέρνησης του πρωθυπουργού, Μανουέλ Βαλς και την αποχώρηση από αυτήν των στελεχών που πρόσκεινται στην αριστερή πτέρυγα του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Είναι «σημαντικό που ο πρωθυπουργός επαναβεβαίωσε τη δέσμευση της κυβέρνησης να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις οι οποίες είναι αναγκαίες, ώστε
η Γαλλία να ενισχύσει την ανάπτυξη και την απασχόληση με σταθερό τρόπο» δήλωσε ο Σάιμον Ο' Κόνορ, ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων, Γιούρκι Κατάινεν.

«Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο, είναι επιτακτικό η Γαλλία να επιταχύνει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη, να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα, να ενισχύσει την απασχόληση», πρόσθεσε.

Ο Αρνό Μοντεμπούρ, ο οποίος διαφώνησε με την πολιτική λιτότητας που, όπως υποστήριζε, επέβαλαν στο Παρίσι η Γερμανία και οι Βρυξέλλες, αντικαταστάθηκε στη νέα κυβέρνηση, στη θέση του υπουργού Οικονομίας, από τον Εμανουέλ Μακρόν, πρώην τραπεζικό στέλεχος και εκ των εμπνευστών της πολιτικής που ακολουθεί ο Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ.

Ερωτώμενος πώς θα αντιδράσει η Επιτροπή σε μια ενδεχόμενη απόκλιση του δημόσιου ελλείμματος της Γαλλίας από το στόχο του 3%, που ορίζεται από το Σύμφωνο Σταθερότητας, ο Ο' Κόνορ υπενθύμισε ότι «το ουσιώδες είναι να τηρηθεί η δημοσιονομική εξυγίανση» όσον αφορά στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα