Η ford κλεινει τρια εργοστασια στην ευρωπη


Η αυτοκινητοβιομηχανία Ford ανακοίνωσε την απόφασή της να κλείσει τρία ευρωπαϊκά εργοστάσια μέχρι το 2014, με σκοπό να μειώσει τις οικονομικές απώλειες, που με βάση τις προβλέψεις...
της εταιρείας, θα υπερβούν το 1 δισ. δολάρια στο τέλος του έτους.

Είναι η πρώτη φορά στο διάστημα της τελευταίας δεκαετίας που η αμερικανική εταιρεία προχωρά σε μια τέτοια ενέργεια, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια περίπου 5.700 θέσεων εργασίας στην Ευρώπη.

Τα
εργοστάσια στο οποία θα μπει λουκέτο βρίσκονται στο Σαουθάμπτον και το Ντάγκεναμ της Αγγλίας, ενώ το τρίτο στην περιοχή Γκενκ του Βελγίου. Οι τρεις μονάδες συνεισφέρουν κατά 18% στο σύνολο της παραγωγής του ομίλου στην Ευρώπη και το κλείσιμό τους αναμένεται να εξοικονομήσει για την εταιρεία περίπου 500 εκατ. δολάρια ετησίως.

Τα συγκεκριμένα εργοστάσια παρήγαγαν τα μοντέλα Transit, Mondeo, S-max και Galaxy των οποίων η συναρμολόγηση θα γίνεται πλέον σε μονάδες της Ford σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως στην Ισπανία (Βαλένθια) και τη Γαλλία (Μπορντό).

Ο πρόεδρος της Ford Αλαν Μάλαλι δήλωσε ότι η απόφαση να κλείσουν τα συγκεκριμένα εργοστάσια ελήφθη «με φόντο την έντονη και επίμονη οικονομική κρίση στην Ευρώπη». Επιπλέον ανέφερε ότι η εταιρεία αναγνωρίζει τις επιπτώσεις για τους υπάλληλους και τις οικογένειες τους και ότι στόχος της είναι να συνεργαστεί με όλους κατά τη διάρκεια αυτού του αναγκαίου μετασχηματισμού της επιχείρησης.

Πολλές είναι οι αυτοκινητοβιομηχανίες που έχουν προχωρήσει σε παρόμοιες αποφάσεις προσπαθώντας να περιορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τη ζημιά που έχει επιφέρει η οικονομική ύφεση στις δραστηριότητές τους.

Η ιταλική Fiat τον περασμένο χρόνο έκλεισε ένα εργοστάσιό της στη Σικελία, η γαλλική Peugeot έχει ανακοινώσει τον τερματισμό των εργασιών σε μονάδα της στο Ολνέ, κοντά στο Παρίσι, ενώ το ίδιο σχεδιάζει να κάνει και η γερμανική Opel για το εργοστάσιο που λειτουργεί στο Μπόχουμ.
Keywords
Τυχαία Θέματα