''η ελλαδα δεν πρεπει να φερει αντιμετωπο το παρισι με το βερολινο''...

19:43 3/2/2015 - Πηγή: Fimotro
Η Ελλάδα δεν πρέπει να φέρει αντιμέτωπο το Παρίσι με το Βερολίνο, προειδοποιεί ο υπουργός Οικονομικών...
της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν, ενώ χαρακτηρίζει μια γαλλογερμανική συμφωνία «κλειδί» για την Ελλάδα.

Μιλώντας στο συνέδριο του Reuters για την ευρωζώνη, ο κ. Σαπέν χαρακτήρισε λογικό το αίτημα της Ελλάδας
για χρόνο, προκειμένου να διαπραγματευθεί μια «νέα συμφωνία» με τους Ευρωπαίους τους εταίρους, η οποία θα στηρίζεται σε μια μεταρρυθμιστική βάση, η οποία μπορεί σταδιακά να ενισχυθεί, τόνισε ο Γάλλος υπ. Οικονομικών.

Η νέα, αντιμνημονιακή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αρχίσει αναλαμβάνοντας δεσμεύσεις προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι τράπεζές της θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στη ρευστότητα, ανέφερε ο ίδιος στο Reuters.

To Reuters σχολιάζει ότι η Γαλλία, η οποία αντιμετωπίζει τα δικά της δημοσιονομικά προβλήματα και πιέζει για μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά τους κανόνες της Ε.Ε. προσφέρθηκε εξαρχής να στηρίξει την Ελλάδα στις διαπραγματεύσεις για το χρέος.

Όσον αφορά στις γαλλογερμανικές σχέσεις, ο Σαπέν υποστήριξε πως ποτέ δεν είχε στενότερες επαφές με τον γερμανό ομόλογό του Σόιμπλε.

Το πρώτο βήμα για την Ελλάδα, θα ήταν μια συμφωνία με την ΕΚΤ για την βοήθεια στη ρευστότητα, και στη συνέχεια η Ελλάδα θα πρέπει είτε να αποδεχθεί παράταση της υφιστάμενης συμφωνίας με τους ευρωπαίους εταίρους ή να συνάψει νέα συμφωνία για ένα νέο πρόγραμμα, δήλωσε ο Σαπέν, ο οποίος απέρριψε για άλλη μια φορά το κούρεμα στο ελληνικό χρέος.
Keywords
Τυχαία Θέματα