''η ελλαδα δεν πρεπει, δεν μπορει, δε χρειαζεται να λαβει προσθετα μετρα''...

22:08 17/7/2013 - Πηγή: Fimotro
Έχουμε φτάσει αυτή τη στιγμή να έχουμε διαρθρωτικά όχι έλλειμμα αλλά πλεόνασμα και αυτό είναι το βασικό επιχείρημα που μας επιτρέπει να λέμε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει, δεν μπορεί, δεν χρειάζεται να λάβει πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα που περιορίζουν τα εισοδήματα, τους μισθούς, τις συντάξεις, το διαθέσιμο εισόδημα, τη ζήτηση, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος μιλώντας σε εκδήλωση σε εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ...

Σύμφωνα
με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, δεν υπήρξε ποτέ μια καλύτερη εναλλακτική λύση, δεν είχαμε ποτέ την πολυτέλεια να διαλέξουμε ανάμεσα σε ένα κακό, σκληρό, επώδυνο σενάριο και ένα σενάριο πιο ήπιο, πιο φιλικό, πιο αργό.
«Εάν δεν γινόταν η επιλογή αυτή, η άλλη λύση θα ήταν η απόλυτη καταστροφή», τόνισε και πρόσθεσε πως «έπρεπε να γίνει η λιγότερο επώδυνη επιλογή, την οποία ο ελληνικός λαός βιώνει ως ακραία επώδυνη και είναι, γιατί ευτυχώς έχουμε γλιτώσει το χειρότερο βίωμα».
Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι την περίοδο των διαπραγματεύσεων, «έπρεπε να συνομιλήσουμε με μια δεξιά συντηρητική Ευρώπη», με μια Ευρώπη στην οποία κυριαρχεί μια μονοδιάστατη νεοφιλελεύθερη αντίληψη. «Αυτοί είναι οι συσχετισμοί και δεν υπάρχουν δυστυχώς καλύτεροι συσχετισμοί διεθνώς», τόνισε.
Τέλος παρατήρησε πως το μεγαλύτερο εμπόδιο αυτή τη στιγμή είναι η «απαράδεκτη πολιτικά, οικονομικά και ηθικά ανεργία», ιδίως η ανεργία των νέων και συμπλήρωσε πως είναι προφανές ότι αυτό δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με φυσιολογικό τρόπο και με μια αναμονή πολυετή.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα