''η αθηνα αναδυεται απο την κριση''...

19:25 17/6/2014 - Πηγή: Fimotro
Η δημοσιογράφος Rachel Howard, φαίνεται ότι έχει... ψαγμένες πηγές στην Αθήνα. Σε άρθρο της στην βρετανική Guardian προτείνει δέκα μέρη στην Αθήνα που είναι στην κορυφή του «νέου προσώπου» της Αθήνας...
που βγαίνει από την κρίση. Cool μπαράκια, φανταστικά boutique
ξενοδοχεία, και μαγαζιά που δίνουν άλλη διάσταση στην έννοια του «τουριστικού σουβενίρ».

«Με 21 εκατομμύρια τουρίστες να αναμένονται αυτό τον χρόνο, η Αθήνα αναδύεται από την κρίση και η πολιτιστική ζωή αλλά και η διασκέδαση της ανθίζουν καθώς οι ντόπιοι ξεκινάνε δημιουργικές συνεργίες ή γίνονται ξεναγοί» αναφέρει το ρεπορτάζ.

Ιδού τα δέκα μέρη που προτείνει η εφημερίδα:

1. City Circus
Δύο φίλοι παράτησαν τις καριέρες τους στον τεχνοκρατικό κόσμο για να ξεκινήσουν ένα hip hostel στου Ψυρρή, μια κεντρική γειτονιά με ζωντανά μεζεδοπωλεία και μαγαζάκια με είδη δώρων. Μαζί με αντίκες από τα μέσα του αιώνα, με ταβάνια που είναι ζωγραφισμένα αλλά και γκραφίτι μέσα στο κτίριο, αυτό είναι ένα πολύ καλύτερο και πιο κουλ μέρος για να μείνει κανείς, από ένα μπουτίκ ξενοδοχείο. Εννέα δωμάτια με μια εσωτερική αυλή ανοιχτή τα καλοκαίρια, μαζί με ένα μπαρ που θα δείχνει ταινίες και θα πουλάει φτηνά κοκτέιλς το καλοκαίρι. Η ταράτσα τους έχει καταπληκτική θέα της Ακρόπολης.

2. Alice Inn
Το να βρει κανείς κάτι αξιόλογο στην περιοχή της Πλάκας είναι σπάνιο. Αλλά αυτή η καλόγουστη πανσιόν, που διαθέτει «τρεισήμισι δωμάτια» είναι η εξαίρεση. Ο Ελληνοϊρλανδός αρχιτέκοντας John Consolas, που ζει στην πανσιόν, είναι ένας καταπληκτικός ιδιοκτήτης που κάνει τους επισκέπτες (είτε είναι DJ's είτε είναι ελεγκτές του ΔΝΤ) να νιώθουν καταπληκτικά.

3. Black Duck Garden
Το πρώτο δημόσιο πάρκο της Αθήνα ήταν οι κήποι του Μουσείου της Πόλης, με φοίνικες και συντριβάνια. Ένας από τους φοίνικες επιβίωσε μέχρι και σήμερα και αποτελεί μέρος του σκηνικού ενός γλυκού, καλοκαιρινού μπιστρό. Μια όαση σκιάς, είναι ένα ωραίο σποτ για καφέ και φαγητό.

4. Romantso
Η ομάδα πίσω από το Bios, τον εναλλακτικό πολυχώρο που μετέτρεψε την περιοχή με τα κόκκινα φανάρια στον Κεραμεικό σε hotspot των hipsters, έχουν πια στρέψει το βλέμμα σε νέα περιοχή. Δίπλα στην επικίνδυνη ακόμα περιοχή της Ομόνοιας, το Romantso είναι ένα μοντέρνο μπαρ και πολιτιστικό κέντρο, που έχει ονομαστεί από ένα περιοδικό που τυπωνόταν εκεί εξήντα χρόνια πριν. Η αυθεντική νέον επιγραφή ανάβει ακόμα τα βράδια.

5. Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας
Το ονειρεύτηκαν δύο εικοσάχρονοι, το τρέχουν εθελοντές, το πρώτο μουσείο της Ελληνικής κουζίνας ανοίγει αυτό το καλοκαίρι, και είναι ένα οίκημα 150 ετών, πίσω από την κεντρική αγορά τέχνης. Η είσοδος περιλαμβάνει ένα μισάωρο μάθημα μαγειρικής. Υπάρχει ένα καταπληκτικό καφέ μέσα σε ένα κήπο και το εστιατόριο φτιάχνει οικονομικά μενού που παρουσιάζουν τοπικά ελληνικά πιάτα.

6. Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Μετά από δεκατέσσερα χρόνια προσμονής και προβλημάτων, το πρώτο μουσείο σύγχρονης τέχνης στην Ελλάδα ξεκινάει μετά το καλοκαίρι σε ένα παλιό εργοστάσιο μπύρας (ΦΙΞ) ένα μνημείο μοντερνισμού στην Ελλάδα με οριζόντια παράθυρα. Η αποκάλυψη της μόνιμης συλλογής αναμένεται με προσμονή με καλλιτέχνες όπως ο Γιάννης Κουνέλλης, ο Bill Viola, Diohanti (που αντιπροσώπευσε την Ελλάδα στην Μπιενάλε της Βενετίας το 2011). Τα μελλοντικά πλάνα λένε πως μια βόλτα θα συνδέει το Μουσείο της Ακρόπολης με το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

7. Forget Me Not
Τα μαγαζιά με σουβενίρ στην Πλάκα είναι μια δακρύβρεχτη συλλογή από ελληνικά κλισέ. Αλλά αυτό το μαγαζί σπάει κάθε καλούπι. Όλα είναι πανέμορφα και πραγματικά φτιαγμένα στην Ελλάδα. Ο ιδιοκτήτης Φίλιππος είναι συνεχώς σε αναζήτηση νέων Ελλήνων σχεδιαστών. Καταπληκτικά είναι τα τσαντάκια από παλιά καπέλα θαλάσσης της ελληνικής μάρκας Rainy Day, η τσάντα Atlas Tote από τσίγκινο τενεκέ φέτας και τα ξύλινα γυαλιά Zylo φτιαγμένα στο χέρι στη Σύρο.

8. B38
Οι νέες σχεδιάστριες Μιρέλα Μαντά και Ιόλη Μιχαλοπούλου άνοιξαν πρόσφατα την σικ μπουτίκ τους σε έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους δρόμους της Αθήνας, την Βουκουρεστίου. Μια μίξη από hi-tech ράψιμο με έντονα φλοράλ σε φυσιολογικές τιμές.

9. Alternative Athens
Η Τίνα Κυριακή είναι η δύναμη πίσω από αυτές τις τουριστικές περιηγήσεις δια ποδός αλλά και εργαστηρίων. Θα σας πάει σε μέρη που ο τυπικός τουρίστας δεν έχει δει -από art tours μέχρι δείπνα σε σπίτια ντόπιων. Η Τίνα έχει επίσης δραστηριότητες για παιδιά, όπως εργαστήρια κεραμεικής και διαδρομές που συνδέουν την μυθολογία με την πόλη. Ηλεκτρονική διεύθυνση:
www.alternative-athens.com

10. Dopios (Ντόπιος)
Αυτή η καινοτόμα παροχή τουριστικών υπηρεσιών, που βασίζεται κυρίως στο διαδίκττυο, αυτό που προσφέρει είναι να σου βρει αυτό ακριβώς που θες μέσα από συμβουλές ντόπιων. Αν ψάχνετε για gay bars, extreme sports, διαδρομές με ποδήλατο, θα βρείτε κάποιον που θα σας πάει εκεί. Ο οδηγός σας θα «φτιάξει» στα μέτρα σας ένα πρόγραμμα όπως το θέλετε, θα κάνει κρατήσεις και θα σας πει ακριβώς πόσο θα κοστίσει το κάθε τι. Είναι μια καταπληκτική ιδέα, που βοηθάει ντόπιους να βγάλουν έξτρα χρήματα και τους ταξιδιώτες να νιώσουν σαν... ντόπιοι. Είναι μια πολύ απλή και καταπληκτική ιδέα που έχει μιμηθεί ήδη από άλλους.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα