Η αποφαση για τον παυλοπουλο επιβεβαιωνει την στροφη του τσιπρα στον μεσαιο χωρο

10:11 18/2/2015 - Πηγή: Fimotro
ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΤΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
Πολλαπλά κερδισμένος σε πολιτικό επίπεδο θα βγει, όπως όλα δείχνουν ο Αλέξης Τσίπρας με την ανακοίνωση του Προκόπη Παυλόπουλου για την θέση του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.
1. Ο Αλέξης Τσίπρας με αυτή την επιλογή επιβεβαιώνει την στροφή του ιδίου και του κόμματός του στον μεσαίο χώρο. Ένα
μεσαίο χώρο τον οποίο στις τελευταίες εκλογές κέρδισε από τη ΝΔ με χαρακτηριστική άνεση...
2. Η απόφαση του Α. Τσίπρα με την υποψηφιότητα του Προκόπη Παυλόπουλου επιβεβαιώνει ότι ο πρωθυπουργός θέλει ανοιχτή επικοινωνία με τον Κώστα Καραμανλή και όλους του Καραμανλικούς της ΝΔ απομονώνοντας τον Αντώνη Σαμαρά που πλέον όσο θα παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος, θα περιθωριοποιηθεί στη δεξιά πτέρυγα της ΝΔ.
3. Η ανακοίνωση του Α. Τσίπρα αφήνει ανοιχτή την πόρτα για τον Κώστα Καραμανλή, όχι να επιστρέψει στη ΝΔ, αλλά να συνεχίζει να αποτελεί μια σημαντική εφεδρεία, εάν και εφόσον τον χρειαστεί η χώρα για την θέση του πρωθυπουργού.
4. Και τέλος η υποψηφιότητα του Πρ. Παυλόπουλου δημιουργεί νέα εσωκομματικά προβλήματα στον Α. Σαμαρά, αφού όχι μόνο δεν φεύγει από τα πόδια του ο Δ. Αβραμόπουλος, αλλά επειδή έχει εκνευρισθεί με την συμπεριφορά του προέδρου της ΝΔ, μπορεί να αποφασίσει να τον ρίξει διεκδικώντας την αρχηγία του κόμματος.
Keywords
Τυχαία Θέματα