Η απαντηση πετσαλνικου στο γερμανο ομολογο του

23:37 1/3/2012 - Πηγή: Fimotro
«Από την μέχρι τώρα έρευνα δεν φαίνεται να υπάρχουν Έλληνες βουλευτές που το 2011 έβγαλαν μεγάλα ποσά στο εξωτερικό», διαβεβαιώνει τον Γερμανό ομόλογό του ο πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος. Στην απαντητική επιστολή του κ. Πετσάλνικου στον πρόεδρο...
γερμανικού κοινοβουλίου αναφέρεται ότι «οι έλεγχοι από την πλευρά της Βουλής
είναι διαρκείς», ενώ παράλληλα ότι «έχει ολοκληρωθεί και η διαδικασία παροχής εξουσιοδοτήσεων εκ μέρους των βουλευτών προς τις ελβετικές αρχές ώστε να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους στην Ελβετία εφ’ όσον υπάρχουν».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Βουλής ενημερώνει τον κ. Νόρμπερτ Λάμμερτ για όλες τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που ελήφθησαν για την ποινικοποίηση της φοροδιαφύγης και την άρση του τραπεζικού απορρήτου.

Σχετικά με την υπόθεση του κ. Ισίδωρου Κούβελου ο κ. Πετσάλνικος σημειώνει ότι «πρόκειται για σύζυγο βουλευτή με πολύχρονη επιχειρηματική δραστηριότητα στον χώρο της ναυτιλίας».

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη ο πρόεδρος της Μπούντεσταγκ απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής στην οποία τόνιζε ότι οι Γερμανοί βουλευτές έχουν αναστατωθεί με τα όσα είπε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος περί διαφυγής κεφαλαίων στο εξωτερικό από Έλληνες βουλευτές και ζητούσε από τον κ. Πετσάλνικο να υποδείξει τρόπους εξάλειψης των αντιδράσεων οι οποίες εκφράστηκαν από μέλη του γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα