''η ανασταση να αποτελεσει την αρχη του τελους στη μεγαλη δοκιμασια της κυπρου''...

23:31 12/4/2015 - Πηγή: Fimotro
Την ευχή, η Ανάσταση του Κυρίου, να αποτελέσει την αρχή του τέλους στη μεγάλη δοκιμασία που αντιμετωπίζει ...
η Κύπρος, εκφράζει ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης.

Σε γραπτή δήλωση με την ευκαιρία του Πάσχα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφέρει
ότι το μήνυμα της Ανάστασης, μας γεμίζει με αισθήματα προσδοκίας και ενδυναμώνει την πίστη μας στον αγώνα του Κυπριακού λαού για επίτευξη λύσης στο εθνικό μας πρόβλημα.

Μιας λύσης, προσθέτει, που να είναι βιώσιμη και λειτουργική και θα διανοίξει τις προοπτικές για ένα ευήμερο μέλλον για όλους τους Κυπρίους, Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους, Μαρωνίτες, Αρμένιους και Λατίνους.

Αυτή την ώρα, τονίζει, η σκέψη στρέφεται προς τους αγνοούμενους και τους συγγενείς τους, προς τους εγκλωβισμένους και τους πρόσφυγες, προς όσους καρτερικά υπομένουν και προσδοκούν στην ανάσταση της πατρίδας, αλλά και προς τις ομάδες εκείνες της κοινωνίας, οι οποίες έχουν πληγεί περισσότερο και βιώνουν πιο έντονα τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.
Διαβεβαιώνει ότι η Κυβέρνηση εργάζεται συστηματικά μέσα από συγκεκριμένες δράσεις και πολιτικές για στήριξη των ευάλωτων ομάδων και ειδικά των ανέργων συμπατριωτών μας και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι σύντομα η κρίση θα περάσει ανεπιστρεπτί.

Με ενότητα και τη μέγιστη συναίνεση και τη συνεργασία όλων των Κομμάτων, των κοινωνικών εταίρων και πάνω από όλα του κυπριακού λαού, καταλήγει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, μπορούμε να πετύχουμε πολλά, με μοναδικό πάντοτε γνώμονα το καλό του λαού και της πατρίδας.

Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Γιαννάκης Ομήρου στο δικό του μήνυμα με την ευκαιρία του Πάσχα, αναφέρει ότι ο λαός ενώπιον των προκλήσεων, των αντιξοοτήτων και των δοκιμασιών δεν κάμπτεται και δεν υποκύπτει.

Με τις ανεξάντλητες δυνάμεις του, προσθέτει, αντιστέκεται σε λογικές προσαρμογής, ενσωμάτωσης και παράδοσης.

Με άρνηση αποδοχής των τετελεσμένων του '74, με επιμονή σε λύση δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική και με απόρριψη των πολιτικών της λιτότητας που οδήγησαν τόσο την Κύπρο όσο και άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου στην οικονομική δυστυχία.

Σε αυτή τη γιορτή της Ανάστασης, που αποτελεί πηγή αισιοδοξίας, ελπίδας και αγωνιστικότητας, καταλήγει ο Πρόεδρος της Βουλής, ο λαός παραμένει σταθερά προσηλωμένος στην επιδίωξη για οριστική έξοδο από την εθνική, οικονομική και θεσμική κρίση.

Κυπριακά Κόμματα

Με την ευκαιρία του Πάσχα τα κόμματα απευθύνουν θερμές ευχές προς τον Κυπριακό λαό.
Σε ανακοινώσεις επισημαίνουν ότι το φετινό Πάσχα, που βρίσκει για ακόμα μια χρόνια την μισή Κύπρο υπό κατοχή, είναι ιδιαίτερα δύσκολο λόγω και της οικονομικής κρίσης.

Προσθέτουν ότι μέσα από τα ελπιδοφόρα μηνύματα του Πάσχα, υπάρχει η προσδοκία και για ανάσταση του τόπου και του λαού.
Keywords
Τυχαία Θέματα