Η ανακοινωση του eurogroup για την ελλαδα...

13:51 9/7/2013 - Πηγή: Fimotro
Όπως ανέφερε ο υπουργός, αυτό σημαίνει ότι μετά τον Οκτώβριο ενδέχεται να εξεταστεί η έγκριση της επόμενης δόσης, ύψους 1,8 δισ. ευρώ. Το ακριβές ποσό, ωστόσο, θα εξαρτηθεί από το πρωτογενές πλεόνασμα που θα εμφανίσει η Ελλάδα, διευκρίνισε ο ...υπουργός.Αναφερόμενος στη συμφωνία στην οποία κατέληξαν το βράδυ της 7ης Ιουλίου οι ελληνικές αρχές με την τρόικα, ο Γ. Στουρνάρας
τη χαρακτήρισε «δύσκολη», λόγω του πολιτικού προβλήματος που παρουσιάστηκε στην Ελλάδα. Παρόλα αυτά σημείωσε ότι η αξιολόγηση της τρόικας ήταν αρκετά θετική και γι' αυτό το Eurogroup ενέκρινε τις επόμενες δόσεις των δανείων προς την Ελλάδα.
Ειδικότερα, ο υπουργός οικονομικών ανέφερε ότι το δημοσιονομικό κενό που είχε δημιουργηθεί από τα προβλήματα στον τομέα της υγείας, έκλεισε, ενώ παράλληλα υπάρχει νέα συμφωνία με την τρόικα για την κινητικότητα του προσωπικού στο δημόσιο τομέα.
Επιπλέον, ανέφερε ότι το 2014 δεν θα εφαρμοστεί το μέτρο της επιβολής έκτακτης εισφοράς στις επιχειρήσεις για να καλύψουν το έλλειμμα του ΟΑΕΕ και δεν θα μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις των ενστόλων.
Kληθείς να σχολιάσει τα περί «χρηματοδοτικού κενού» στο ελληνικό πρόγραμμα, ο Γ. Στουρνάρας απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο, σημειώνοντας ωστόσο ότι αν παρουσιαστεί κενό χρηματοδότησης θα αντιμετωπιστεί, εφόσον η Ελλάδα ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της.
Όσον αφορά στο θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, ο Γ. Στουρνάρας ανέφερε ότι στις επόμενες δέκα ημέρες θα γνωρίζουμε αν η τρόικα συμφωνεί. Αν τελικά συμφωνήσει η τρόικα, το μέτρο θα εφαρμοστεί από την 1η Αυγούστου, σημείωσε ο υπουργός.
Την ίδια ώρα αισιόδοξοι δήλωναν σήμερα στις Βρυξέλλες παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ως προς την έκβαση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, θεωρώντας πως το δυσκολότερο τμήμα της διαπραγμάτευσης, το οποίο αφορούσε στην πολιτική πτυχή του ζητήματος, έχει ήδη ξεπεραστεί.
Σύμφωνα με τους ίδιους παράγοντες, για να πείσει η Ελλάδα τους εταίρους της επί της αναγκαιότητας της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, απαιτήθηκαν όχι μόνο σκληρές διαπραγματεύσεις αλλά και κινήσεις επιπέδου κορυφής, δηλαδή στο επίπεδο των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα