Η ακροδεξια πλατφορμα, ο εμπευστης μακης και ο "αφελησ" κυριακος

14:10 25/7/2015 - Πηγή: Fimotro
ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ Η ΝΔ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟΣ!
Πριν το καταλυτικό «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος, οι διεκδικητές του θρόνου της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και Μάκης Βορίδης, είχαν τις...
διαβεβαιώσεις του Αντώνη Σαμαρά (ο καθένας ξεχωριστά) πως θα τύγχαναν του δακτυλιδιού και θα διεκδικούσαν ως φυσικοί συνεχιστές του πολιτικού από την Κηφισιά, την ηγεσία της ΝΔ! Την ίδια διαβεβαίωση
δεν είχε κανένας άλλος υποψήφιος της ΝΔ του κεντρώου χώρου.

Μάκης και Κυριάκος, είχαν προχωρήσει και ένα βήμα παραπέρα. Κάπου στην Κρήτη, συναντήθηκαν και έδωσαν τα χέρια. Συμφώνησαν πως αν το διακύβευμα είναι μία ακροδεξιά και μία κεντροδεξιά ΝΔ, τότε επιτηδευμένα, θα την χώριζαν στα δύο. Μεταξύ τους πλήρης σύμπνοια και ταύτιση, για τη νομή της εξουσίας. Και οι δύο τους, παιδιά του Κολεγίου, που έχουν γαλουχηθεί στις διαδικασίες χειραγώγησης κομμάτων και λαών.

Ωστόσο το συντριπτικό «ΟΧΙ» που υποχρέωσε τον Αντώνη Σαμαρά σε παραίτηση (κατόπιν ισχυρής πίεσης και του Κώστα Καραμανλή), ξαναμοίρασε την τράπουλα.

Και δεν την μοίρασε μόνο σε επίπεδο προσώπων, αφού απαίτηση του Κώστα Καραμανλή ήταν η «μεταβατική» ενωτική παρουσία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αλλά και γιατί η ΝΔ φεύγει από το πρόσημο της ακροδεξιάς ρητορικής και επανέρχεται στο φυσικό της χώρο: περισσότερο κέντρο και λιγότερο δεξιά.

Αυτό έφερε σε αμηχανία και αποδιοργάνωση το δίδυμο Βορίδη-Μητσοτάκη. Οι πρώην βουλευτές του ΛΑΟΣ Βορίδης και Γεωργιάδης, προσέγγισαν τον «αφελή» Μητσοτάκη, που αρέσκεται στις αυλές και τις εκδουλεύσεις, και του πούλησαν πως μπορούν να ελέγξουν την ακροδεξιά ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά, προτού αυτή γίνει και πάλι κεντρώα στα χέρια του Μεϊμαράκη και της Καραμανλικής πτέρυγας. Από εκεί πηγάζει και η πρεμούρα του διδύμου Μητσοτάκη-Βορίδη, για όσο το δυνατό συντομότερη εκλογή Προέδρου στο κόμμα της Συγγρού, προκειμένου να παίξουν απολυταρχικά, το 1-2.

Αποκορύφωμα αυτής της στάσης, ήταν η απίστευτη τοποθέτηση του Μάκη Βορίδη στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, υπό τη μορφή διακήρυξης ακροδεξιάς πλατφόρμας, όπου χαρακτηριστικά ανέφερε μεταξύ πολλών διχαστικών: “Δεν τίθεται ζήτημα ιδεολογικού επαναπροσδιορισμού κάθε τρεις και πέντε, γιατί αυτή η σύγκρουση είναι παλιά, είναι αιώνια και θα συνεχίζεται μέχρι να ηττηθούν και ολοκληρωτικά οι δυνάμεις της αριστεράς και εξαφανιστούν από τον πολιτικό χάρτη”.

Δηλαδή ο Μάκης Βορίδης, αμφισβήτησε ευθέως τη συναινετική στάση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται ακόμη με το ένα πόδι εκτός ευρώ. Ταυτόχρονα τα όσα λέει και κάνει μαζί με τον ελεγχόμενό του ’δωνι Γεωργιάδη, τα σερβίρει ως υπηρεσία συσπείρωσης στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που προσχωρεί στην ακροδεξιά πλατφόρμα της όξυνσης για τις ανάγκες των επιδιώξεών του.

Το σίγουρο είναι πως όλο αυτό το παιχνίδι είναι εις γνώση του Μεϊμαράκη και της Καραμανλικής πτέρυγας και διαμηνύουν πως δεν πρόκειται να επιτρέψουν άλλα παιχνίδια, ούτε με τον ιδεολογικό προσανατολισμό της ΝΔ, ούτε με την επιδιωκόμενη σταθερότητα της Ελλάδας. Ακόμη και στους παραδοσιακούς Μητσοτακικούς και την ίδια την Ντόρα, έχει προκαλέσει ενόχληση η στάση του Κυριάκου, που βγαίνει εκτός ιδεολογικής «οικογενειακής» γραμμής και παράδοσης, μία συμμαχία με ακροδεξιά στοιχεία.

Αυτοί που αντιδρούν (και είναι η πλειοψηφία) σε ακραία ιδεολογικά χαρακτηριστικά της ΝΔ, λένε: σε όποιον δεν αρέσει η ΝΔ του παραδοσιακού μεσαίου χώρου, μπορεί να επιστρέψει στο ΛΑΟΣ! Και πηγαίνουν και λίγο πιο κάτω και σημειώνουν: μετά τη σταθεροποίηση της Ελλάδας, η ΝΔ θα έχει μόνο να κερδίσει, με τη διαγραφή ακραίων στελεχών!
Keywords
Τυχαία Θέματα