Η "αγορα" αυτου του σαββατου...

21:46 5/12/2014 - Πηγή: Fimotro
Με τίτλο «Στο ΔΝΤ μέχρι και το 2016!» κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο η «Αγορά». Η εφημερίδα φιλοξενεί συνέντευξη του αναπληρωτή προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της...
Μέρκελ, Μίκαελ Φουκς, ο οποίος προεξοφλεί ότι δεν θα αλλάξει η σύνθεση της τρόικας ενώ παράλληλα απορρίπτει ένα νέο κούρεμα ή μία περαιτέρω μείωση επιτοκίων του ελληνικού χρέους.

Επίσης, δημοσιεύει αποκλειστική δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών,
Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος επισημαίνει ότι «η εσωτερική πολιτική αβεβαιότητα κάνει καχύποπτους, δύστοκους και άδικους τους εταίρους μας» και τονίζει ότι «η διαμόρφωση του νέου πλαισίου των σχέσεων μας με τους εταίρους και η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας έχουν ένα κοινό παρονομαστή. Την ανάγκη για υπευθυνότητα και συναίνεση».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας δηλώνει στην «Αγορά»: «Στο τέλος θα αποδειχθεί πως οι δανειστές θα έχουν, εκ νέου, όπως και τα δύο προηγούμενα χρόνια, λανθασμένες προβλέψεις».

Η εφημερίδα αποκαλύπτει επίσης το αίτημα που θα καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση στο Eurogroup της Δευτέρας για παράταση του μνημονίου, με παράλληλη δέσμευση να λάβει πρόσθετα μέτρα το 2015 εάν η χώρα δεν επιτυγχάνει τους δημοσιονομικούς στόχους.

Στην «Αγορά» αρθρογραφούν: Στέλιος Κούλογλου, Νίκος Παπανδρέου, Θόδωρος Ρουσόπουλος, Γιάννης Τριάντης και ο συντονιστής του γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής Παναγιώτης Λιαργκόβας.
Keywords
Τυχαία Θέματα