''h eλλαδα ετοιμη να συνεργαστει με χωρες της να ευρωπης στην αμυντικη βιομηχανια''...

09:13 4/10/2013 - Πηγή: Fimotro
Η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας, Φώφη Γεννηματά, στην ετήσια συνάντηση ...
των υπουργών Άμυνας των κρατών της περιοχής (SEDM), η οποία έγινε στη Σλοβενία.
«Με δημιουργική, αισιόδοξη και καινοτόμα αντίληψη μπορούμε να επιμερίσουμε το κόστος και να βελτιώσουμε την απόδοσή μας, μαθαίνοντας από τις εμπειρίες μας. Μέσα από τη συνεργασία
μπορούμε να επιτύχουμε καταστάσεις όπου όλοι κερδίζουν, με ανταλλαγή τεχνογνωσίας όσον αφορά την αμυντική βιομηχανία, ξεκινώντας από τη συντήρηση και τη ναυπήγηση πλοίων μέχρι τις συμπαραγωγές πολεμικού υλικού» ανέφερε.
Όπως είπε η κ. Γεννηματά, ό,τι δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί με την ισχύ, πρέπει να επιτευχθεί με την αλληλεγγύη ως εταίροι στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. «Να συνεργαστούμε πιο στενά, για να αντιμετωπίσουμε τις μελλοντικές απαιτήσεις ασφαλείας» υπογράμμισε.
Στο περιθώριο της συνόδου η κ. Γεννηματά είχε συναντήσεις με την υπουργό Άμυνας της Αλβανίας, Mimi Kodheli, τον υπουργό Άμυνας της Βουλγαρίας, Angel Petrov Naydenov, καθώς και τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας της NCIA (Υπηρεσίας Επικοινωνιών και Πληροφοριών του ΝΑΤΟ) και πρώην υφυπουργό Άμυνας της Βουλγαρίας Velizar Mateev Shalamanov.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα