''h ελλαδα χρεοκοπει τον απριλιο; ''

17:30 24/3/2015 - Πηγή: Fimotro
Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της χθεσινής συνάντησης της Άνγκελα Μέρκελ με τον Αλέξη Τσίπρα, η Bild αναφέρει...
σε άρθρο της πως εάν η Ελλάδα δεν εφαρμόσει τα όσα έχει δεσμευτεί απέναντι στους ευρωπαιους εταίρους, τότε παραμονεύει ο κίνδυνος χρεοκοπίας και μάλιστα σύντομα.

«Η Ελλάδα
χρεοκοπεί τον Απρίλιο;», διερωτάται η «Bild» κάνοντας μία αποτίμηση της συνάντησης στην γερμανική πρωτεύουσα του Έλληνα πρωθυπουργού και της Γερμανίδας καγκελαρίου. Η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας επισημαίνει ότι, από εδώ και στο εξής η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να ανασκουμπωθεί προκειμένου να μην πτωχεύσει τον Απρίλιο. «Ο χρόνος πιέζει την Αθήνα καθώς εξαντλούνται τα ταμειακά αποθέματα», γράφει η «Bild», επικαλούμενη σχετικό δημοσίευμα της «Frankfurter Allgemeine Zeitung».

«Αυτή τη στιγμή το ρευστό της Ελλάδας επαρκεί έως τις 8 Απριλίου. Μία ημέρα αργότερα, θα είναι κρίσιμη», σύμφωνα με ανώνυμες πηγές των Βρυξελλών. Εν συνεχεία, η Ελλάδα θα πρέπει να καλύψει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους δανειστές. O κίνδυνος χρεοκοπίας παραμονεύει καθώς τα λεφτά που διαθέτει η Ελλάδα φθάνουν μέχρι τις 8 Απριλίου. «Έρχεται το τρίτο πακέτο στήριξης;», διερωτάται επίσης η γερμανική εφημερίδα, τονίζοντας πως η κυβέρνηση Τσίπρα θα πρέπει να κινηθεί γρήγορα στο θέμα της λίστας των μεταρρυθμίσεων. «Η ελληνική κυβέρνηση έχει διορία μόλις δύο εβδομάδες. Μόνο τότε θα μπορέσει να εκταμιευτεί η δόση των 7,2 δισεκατομμυρίων ευρώ», συνεχίζει το άρθρο της «Bild».
Keywords
Τυχαία Θέματα