''h δουλεια στην ελλαδα δεν εχει τελειωσει''...

23:08 24/1/2014 - Πηγή: Fimotro
Οι τράπεζες που θα βρεθούν μη βιώσιμες από τα ευρωπαϊκά stress test θα έπρεπε να κλείσουν, ανέφερε την Παρασκευή ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι...
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε o Μ. Ντράγκι στο οικονομικό φόρουμ του Νταβός, ο καθαρισμός που έχει αναλάβει η ΕΚΤ, καθώς αναλαμβάνει την τραπεζική εποπτεία στην Ευρώπη θα επιτρέπει στις υγιείς τράπεζες
να χρηματοδοτήσουν τον εαυτό τους πιο φτηνά και να δανείζουν στην πραγματική οικονομία.
"Ρίχνοντας φως στους ισολογισμούς των τραπεζών θα πρέπει να της βοηθήσει να αντλήσουν κεφάλαια από τις αγορές. Και φυσικά οι τράπεζες που πρέπει να φύγουν πρέπει να φύγουν", είπε.
Την ίδια ώρα την ανάγκη να συντελεστούν μεταρρυθμίσεις σε όλες τις χώρες της Ευρώπης τόνισε ο επικεφαλής της ΕΚΤ.
Σχολιάζοντας το γεγονός ότι οι χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας έχουν σημειώσει σημαντικές προσπάθειες προσαρμογής, ο Μάριο Ντράγκι υποστήριξε ότι “ακόμα και η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο”, ωστόσο τόνισε ότι “η δουλειά δεν έχει ακόμα τελειώσει”.
“Σε γενικές γραμμές το outlook των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων είναι ιδιαίτερα θετικό”, δήλωσε. Ωστόσο, οι κυβερνήσεις πρέπει να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας, πρόσθεσε ο επικεφαλής της ΕΚΤ.
“Πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία για την απασχόληση, στις χώρες όπου η ανεργία είναι πολύ υψηλή”, πρότεινε.
Την ίδια στιγμή, επεσήμανε την ανάγκη οι κυβερνήσεις να προχωρήσουν σε περικοπές φόρων καθώς η αδύναμη οικονομική ανάπτυξη αρχίζει να διαφαίνεται.”Η ανάπτυξη αν και είναι αδύναμη και άνιση, έρχεται”, δήλωσε.
Πηγή: newmoney.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα