''h aποφαση τoy eurogroup entaσσεται στον ελληνικο σχεδιασμο''...

22:41 8/11/2014 - Πηγή: Fimotro
Μέχρι το τέλος της χρονιάς η χώρα θα έχει αλλάξει σελίδα, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο,..
ο οποίος σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της χθεσινής συνεδρίασης του Eurogroup τόνισε πως «εντάσσεται απολύτως» στο σχεδιασμό της κυβέρνησης.

Στο περιθώριο της επίσκεψης του κ. Σαμαρά στη Λευκωσία και σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο κ. Βενιζέλος
τόνισε ότι στόχος είναι μέχρι το τέλος του 2014 η Ελλάδα να έχει φύγει από το καθεστώς του μνημονίου και της τρόικας και να έχει γυρίσει σε ένα καθεστώς ουσιαστικής ισοτιμίας μέσα στην Ευρωζώνη, αλλά με την υποστήριξη υφισταμένων τακτικών μηχανισμών της ΕΕ.

«H χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup εντάσσεται απολύτως στο σχεδιασμό μας. Εμείς έχουμε απολύτως ολοκληρωμένο σχέδιο και κάνουμε όλα τα βήματα ούτως ώστε, έως το τέλος της χρονιάς, να έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία με τους εταίρους και να έχει αλλάξει σελίδα η χώρα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Να έχουμε φύγει από το καθεστώς του μνημονίου και της τρόικας, να έχουμε γυρίσει σε ένα καθεστώς ουσιαστικής ισοτιμίας μέσα στην Ευρωζώνη αλλά με την υποστήριξη υφισταμένων τακτικών μηχανισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όχι εκτάκτων μηχανισμών όπως ήταν η τρόικα. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο, τίποτα ασφαλέστερο».

Ωστόσο, όπως σημείωσε ο κ. Βενιζέλος, κάποιοι, «για λόγους μικροκομματικούς», υπονομεύουν το εθνικό μέτωπο και θέλουν να επιστρέψει η χώρα σε ένα καθεστώς εξάρτησης, μνημονίου και τρόικας.

«Εκτός και αν θέλουν να πουν ότι αν πετύχουμε αυτή τη συμφωνία, αυτοί θα την καταγγείλουν για να προσφέρουν στον ελληνικό λαό κάτι που δεν μπορούν να περιγράψουν και δεν μπορούν να εγγυηθούν, είπε ο υπουργός Εξωτερικών, υπογραμμίζοντας ότι οι πολίτες θα κρίνουν.

«Εμείς τους καλούμε να βοηθήσουν, να συστρατευτούν, να συναινέσουν για να πετύχουμε το καλύτερο για τη χώρα», κατέληξε.
Keywords
Τυχαία Θέματα