Γσεβεε: η αυξηση των τιμολογιων θα φερει μειωση των εσοδων της δεη

Η όποια προσδοκία για αύξηση εσόδων μέσω της αύξησης στα τιμολόγια παροχής ρεύματος, μόνο ως απώλεια επαφής με την πραγματικότητα μπορεί να θεωρηθεί, υποστηρίζει με ανακοίνωσή της η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ). Όπως τονίζει η Συνομοσπονδία, το μόνο που...
θα επιτευχθεί από μια τέτοια κίνηση είναι να αυξηθεί το ποσοστό των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών που αδυνατούν να πληρώσουν, συρρικνώνοντας τελικά και τα έσοδα της ΔΕΗ.

Το ενεργειακό κόστος, ιδιαίτερα αυτό που αφορά στις επιχειρήσεις, είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη, σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΒΕΕ.
Ακόμη, απευθυνόμενη στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και στη διοίκηση της ΔΕΗ, η ΓΣΕΒΕΕ τονίζει ότι «είναι ώρα να καταλάβουν ότι σε περίοδο κρίσης η επιπλέον επιβάρυνση νοικοκυριών και επιχειρήσεων δεν αυξάνει τα κρατικά έσοδα».
Τέλος η Συνομοσπονδία, απευθύνει έκκληση προς το αρμόδιο υπουργείο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αντιληφθεί ότι τα όρια αντοχής νοικοκυριών και επιχειρήσεων έχουν εξαντληθεί. «Ο κίνδυνος για γενικευμένη αδυναμία πληρωμών κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι ορατός όσο ποτέ» προσθέτει.
Keywords
Τυχαία Θέματα