Γκερεκου-οικονομου : στη λεξη "αριβιστασ"

10:25 8/1/2015 - Πηγή: Fimotro
Αγαπητό Fimotro
Πριν από μερικούς μήνες, όταν υπήρχε πάλι μια κρίση στο ΠΑΣΟΚ (την εποχή της ψήφου εμπιστοσύνης), γράφτηκε σε διάφορα σάιτ ότι η Άντζελα Γκερέκου σκεφτόταν να διερευνήσει αν μπορεί να συνεργαστεί...
με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ευτυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ απέκλεισε τέτοιο ενδεχόμενο.
Και
πάμε στον Βασίλη Οικονόμου: αφού ταξίδεψε μέσα σε δυο μόλις χρόνια σε τρεις προορισμούς (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-Ανεξάρτητος), διαβάζω πως βρίσκεται σε συζητήσεις για να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ, και μάλιστα σε εκλόγιμη θέση.
Και οι δυο, Γκερέκου και Οικονόμου, μέχρι πολύ πρόσφατα, αγωνιούσαν για την ενότητα και την πορεία της κεντροαριστεράς. Και τι αποδεικνύεται τώρα;
Ότι και οι δυο, με τη στάση τους, εκφράζουν ακριβώς τον ορισμό της λέξης αριβίστας. Χωρίς φραγμό, μόνο σκοπό έχουν την εξασφάλιση μιας βουλευτικής θητείας. Χωρίς καμιά ιδεολογία, παρά μόνο την ιδεολογία του "εαυτούλη" τους. Και σίγουρα, η ΝΔ δεν θα είναι ο τελευταίος σταθμός τους∙ χωρίς κανένα πρόβλημα, θα πηδήσουν σε άλλο τρένο όταν κρίνουν ότι είναι προς το προσωπικό τους συμφέρον.
Αν αληθεύει ότι ο Οικονόμου θα μπει σε εκλόγιμη θέση στο επικρατείας της ΝΔ, ίσως εξασφαλίσει τον στόχο του: μια ακόμα βουλευτική θητεία. Για την Γκερέκου όμως, ο λαός της Κέρκυρας έχει τον τρόπο να της δείξει ότι καθόλου δεν εκτιμάει συμπεριφορές σαν την δική της. Σίγουρα μπορούν οι ψηφοφόροι της ΝΔ στο νησί, να επιλέξουν κάποιον άλλο από το ψηφοδέλτιο.
Και στους δύο, αφιερώνω τους στίχους του Άκη Πάνου:
Για σένα ο δρόμος είναι δρόμος
τι πα να πει είναι στραβός,
ποιο θά'ναι το φινάλε όμως
δεν το μαντεύεις ακριβώς.
Ευχαριστώ
Δημήτρης Μαρκάκης
Keywords
Τυχαία Θέματα