Γκαλοπ για την αυγη : στο 78% η δημοτικοτητα του α. τσιπρα

08:10 6/4/2015 - Πηγή: Fimotro
Στο 78% φτάνει η δημοτικότητα του πρωθυπουργού ενώ το 63% των πολιτών στηρίζει τους χειρισμούς της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και το 55% τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη...

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue για την Αυγή της Κυριακής, το 63% των πολιτών εγκρίνει τους χειρισμούς της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, αντίθετα από το 28% των ερωτηθέντων που δεν εγκρίνει
και το 3% που δεν παίρνει θέση και το 6% που δεν έχει γνώμη.
Επίσης, το 82% των ερωτηθέντων αισθάνεται εθνικά υπερήφανο για τη διαπραγματευτική στάση της κυβέρνησης.
Πάντως το 39% εκτιμά ότι από τις διαπραγματεύσεις κερδισμένοι βγαίνουν οι δανειστές, 22% και οι δυο πλευρές, 21% κανείς από τους δυο και 14% θεωρεί πως κερδισμένη είναι η Ελλάδα.
Το 55% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι εμπιστεύεται τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος είναι και ο κύριος διαπραγματευτής, ενώ το 43% δεν του έχει εμπιστοσύνη. Η δημοτικότητα του κ. Βαρουφάκη έχει σημειώσει πτώση 4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Ιδιαίτερα δημοφιλής είναι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, που σύμφωνα με τη δημοσκόπηση συγκεντρώνει την προτίμηση του 62% των ερωτηθέντων στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός έναντι 20% του Αντώνη Σαμαρά, ενώ η δημοτικότητά του φτάνει το 78%.
Δεύτερος δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός είναι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος με 46% και ακολουθούν: Σταύρος Θεοδωράκης (45%), Δημήτρης Κουτσούμπας (35%), Αντώνης Σαμαράς (28%), Ευάγγελος Βενιζέλος (19%), Νίκος Μιχαλολιάκος (9%).
Στο πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue υπάρχει και το κυριότερο χαρακτηριστικό των πολιτικών αρχηγών.
Αλέξης Τσίπρας: γίνεται αμέσως αγαπητός
Αντώνης Σαμαράς: δραστήριος και εργατικός
Νίκος Μιχαλολιάκος: "σκληρό καρύδι"
Σταύρος Θεοδωράκης: γίνεται αγαπητός, ρεαλιστής
Δημήτρης Κουτσούμπας: σταθερός στις ιδέες του
Πάνος Καμμένος: "σκληρό καρύδι"
Ευάγγελος Βενιζέλος: πείθει όταν μιλάει

Πηγή: Αυγή της Κυριακής
Keywords
Τυχαία Θέματα