Γιουνκερ και λανγκαρντ πιεζουν για αποφαση σημερα

18:43 20/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Πιέσεις για συνολική απόφαση του «ελληνικού ζητήματος» κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup ασκούν ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. «Πρέπει να λάβουμε σήμερα απόφαση...
για την Ελλάδα, γιατί δεν υπάρχει πλέον χρόνος», δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, ο πρόεδρος του Eurogroup.

Η Ελλάδα
κατέβαλε «σημαντικές προσπάθειες» προκειμένου να αποσπάσει το δεύτερο πακέτο στήριξης και να αποφύγει τη χρεοκοπία, δήλωσε από την πλευρά της, η επικεφαλής του ΔΝΤ, η οποία συμμετέχει στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup που βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Πρέπει να συζητήσουμε περαιτέρω το συνολικό μέγεθος του δεύτερου προγράμματος, διότι δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε τα 130 δισεκατομμύρια ευρώ», δήλωσε o κ Γιούνκερ προσερχόμενος στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες. «Πρέπει ακόμα να καθοριστεί πως μπορεί ο δημόσιος τομέας να συνδεθεί με την συνολική λύση. Πρέπει επίσης να διευκρινιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα», επεσήμανε ο Γιούνκερ.
Keywords
Τυχαία Θέματα