ΓΙΟΥΝΚΕΡ : ΦΙΝΛΑΝΔΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

08:51 29/4/2011 - Πηγή: Fimotro
Η υλοποίηση του σχεδίου ευρωπαϊκού δανεισμού στην Πορτογαλία στο μέσον του Μαΐου είναι μία διορία πάρα πολύ «σύντομη», έκρινε την Πέμπτη ο κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στο Παρίσι, όπου είχε επίσημες συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας, Φρανσουά Φιγιόν. Ο κ. Γιούνκερ, πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρόεδρος...
των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, επικαλέστηκε γιά να στηρίξει τον ισχυρισμό του «την πολιτική κατάσταση στη Φινλανδία».
«Έχουμε ένα πρόβλημα,
πώς να το πω, φινλανδικό, δεδομένου ότι η Φινλανδία δεν έχει εκλεγμένη κυβέρνηση, δεν συνεδριάζει το κοινοβούλιό της άρα στις αρχές της Φινλανδίας είναι πολύ δύσκολο να συμφωνήσουν ή να διαφωνήσουν στο μέσον του Μαΐου», τόνισε ο κ. Γιούνκερ.
«Όμως, φροντίζω μαζί με τον Ζαν-Κλοντ Τρισέ, τον βαν Ρομπάι, τον Μπαρόζο πώς μπορεί να βρεθεί μία πολιτική λύση, που να είναι αποδεκτή» για τους φίλους μας στο Ελσίνκι, πρόσθεσε ο ίδιος. «Άρα, για το μέσον του Μαΐου μου φαίνεται ότι είναι μία σύντομη' διορία, όχι λόγω του προβλήματος καθ'εαυτού, αλλά λόγω της πραγματικής δυσχέρειας που ανέφερα, δηλαδή να έχει μία νομιμοποίηση η απόφαση της Φινλανδίας».
Στις φινλανδικές γενικές εκλογές το κόμμα «Αληθινοί Φινλανδοί», που είναι αντίθετο με τον ευρωπαϊκό δανεισμό κρατών της ΕΕ με οικονομική δυσχέρεια, (με πολλή μικρή εκατοστιαία διαφορά) κατετάγη τελικά τρίτο σε κοινοβουλευτική δύναμη. Στη Φινλανδία, σημαντικές αποφάσεις λαμβάνονται στο κοινοβούλιο.
Πολιτικοί παρατηρητές φρονούν στο μεταξύ ότι, προκειμένου να συμμετάσχουν στη νέα κυβέρνηση, οι «Αληθινοί Φινλανδοί» μπορεί να μετριάσουν τον «ευρωσκεπτικισμό» τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα