Γιατι ο τζιτζικωστας ηρθε τριτος

ΕΝΩ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ, ΦΟΒΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΕΙ ΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, ΒΑΡΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΖΑΚΙΑ
ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΕ ΟΤΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ
Τραγικά επικοινωνιακά και πολιτικά λάθη έκανε ο Α. Τζιτζικώστας, ο οποίος είχε ξεκινήσει πολύ δυναμικά αλλά στην πορεία έχασε την ταυτότητα που ήθελε να αναδείξει. Το μεγαλύτερο...
λάθος του Τζιτζικώστα ήταν ότι ενώ στην αρχή της προεκλογικής περιόδου
φαινόταν αποφασισμένος να συγκρουστεί με συμφέροντα, βαρόνους, τζάκια και νοοτροπίες, τελικά τον κατάπιε η ίδια συντηρητική λογική της ΝΔ.
Ο Τζιτζικώστας ξεκίνησε πολύ δυναμικά γιατί έπεισε ότι δεν εκπροσωπεί απλώς το νέο, αλλά ότι εκπροσωπεί πραγματικά το καινούργιο που θα ρίξει στο ρινγκ όλες τις οικογένειες των διαπλεκομένων συμφερόντων που νέμονται την κομματική εξουσία της ΝΔ.
Στην πορεία όμως φοβήθηκε και για λόγους ισορροπιών έγινε πιο μαλακός, πιο συναινετικός, πιο χαμηλών τόνων, εντάσσοντας την υποψηφιότητά του στο φθαρμένο κομματικό και πολιτικό σύστημα της ΝΔ.
Ο Τζιτζικώστας έπρεπε να συγκρουστεί με όλους τους βαρόνους. Από τη μια άφηνε αιχμές για Καραμανλή, Ντόρα και Σαμαρά και την επόμενη μέρα σε άλλη συνέντευξη μάζευε αυτά που έλεγε την προηγούμενη!
Με αυτή την στρατηγική μπέρδευε και τα δικά του στελέχη. Οι περισσότεροι δεν κατάλαβαιναν τι ήθελε και τι προσπαθούσε να πετύχει. Από τη μια εκπροσωπούσε το νέο και το συγκρουσιακό και από την άλλη στήριζε το σύστημα της ΝΔ!
Αυτό φάνηκε και από το ότι φοβήθηκε να συγκρουστεί με το σύστημα Καραμανλή. Μάλιστα, όταν διαπίστωσε με τη διαρροή ότι το περιβάλλον του πρ. πρωθυπουργού ότι στήριζε Μεϊμαράκη, η αντίδραση του ήταν πολύ χλιαρή. Εκεί ο Τζιτζικώστας έπρεπε να τα διαλύσει όλα.
Να βγει και να καταγγείλει το περίεργο και ύποπτο παιχνίδι που παιζόταν, να βγει ανοιχτά και να υποστηρίξει την άποψή του ότι το εσωκομματικό παιχνίδι δεν επιτρέπεται να το καθορίζουν μέχρι και σήμερα ο Καραμανλής, η Ντόρα και οι βαρόνοι της ΝΔ.
Κυρίως η στρατηγική του ήταν αυτή που τον οδήγησε στην τρίτη θέση. Η στρατηγική που δεν έγινε κατανοητή αν και σε αντίθεση με τους άλλους τρεις υποψηφίους είχε εξ αρχής ένα βασικό πλεονέκτημα.
Ο Τζιτζικώστας δεν αποτελούσε μέλος αυτής της φθαρμένης Βουλής, ούτε ο ίδιος υπέγραψε ποτέ Μνημόνια και σκληρούς αντιλαϊκούς νόμους.
Κι όμως, τα προσόντα του ο "Τζίτζι" τα μετέτρεψε σε μειονεκτήματα! Έτσι λοιπόν, πολύ λογικά ήρθε η ήττα...
Fimotro
Keywords
Τυχαία Θέματα