Γιατι ο ολαντ ''απειλει''...

16:53 9/5/2014 - Πηγή: Fimotro
Δικαιολογημένη είναι η κινδυνολογία του Φρανσουά Ολάντ σε χθεσινό άρθρο του στην εφημερίδα «Le Monde» προειδοποιώντας τους Γάλλους πολίτες, όπως και ο Φρανσουά Μιτεράν, ...
πως ο εθνικισμός ισοδυναμεί με πόλεμο, επισημαίνουν τα γαλλικά ΜΜΕ, ένα 24ωρο μετά τις βαρύγδουπες δηλώσεις του Γάλλου προέδρου.

Δημοσιογράφοι της «Le Figaro», της «Liberation» και της «Le Parisien» υποστηρίζουν πως ο Φρανσουά Ολάντ προσάρμοσε τις δηλώσεις του με βάση τη γαλλική πραγματικότητα:

Ο Γάλλος πρόεδρος βρίσκεται σε αναμμένα κάρβουνα καθώς,
δύο εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές, όλο και περισσότεροι Γάλλοι επιθυμούν την έξοδο του Παρισιού από την Ε.Ε και τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν πρωτιά της Ακροδεξιάς την ημέρα της κάλπης. Ο πρόεδρος της Γαλλίας προειδοποίησε τους συμπολίτες του να μείνουν μακριά από τους λαϊκισμούς και τον πειρασμό «μιας εξόδου από την Ευρώπη», η οποία ισοδυναμεί, σύμφωνα με τον ίδιο, με «μια έξοδο από την Ιστορία» και τους κάλεσε να ταχθούν μάλλον υπέρ μιας «επίμονης Ευρώπης». Υπενθύμισε επίσης στους Γάλλους τη σοβαρή προειδοποίηση του πρώην προέδρου της Γαλλίας, Φρανσουά Μιτεράν, στην τελευταία ομιλία του ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ότι «ο εθνικισμός ισοδυναμεί με πόλεμο!» και «αυτή την θεμελιώδη πραγματικότητα: η Ευρώπη ισοδυναμεί με ειρήνη!».

Σε μία προσπάθεια να αφυπνίσει το γαλλικό λαό για το ευρωπαικό «όραμα», ο Ολάντ έρχεται τρίτη πολιτική δύναμη σε όλες τις δημοσκοπήσεις με το ακροδεξιό κόμμα, Εθνικό Μέτωπο, της Μαρίν Λεπέν να αναδεικνύεται πρώτο το βράδυ της 25ης Μαΐου.

Επίσης, δεν είναι τυχαίο ότι οι προειδοποιήσεις του Ολάντ έρχονται λίγες ώρες προτού δοθεί στη δημοσιότητα δημοσκόπηση σύμφωνα με την οποία όλο και περισσότεροι Γάλλοι επιθυμούν την έξοδο της Γαλλίας από την Ε.Ε.

Μόνο το 51% των Γάλλων θεωρεί θετικό το γεγονός ότι η χώρα ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ποσοστό σταθερό σε σχέση με πέρυσι (52%), όμως σε πτώση σε σχέση με το 2004 (67%), σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου CSA/BFMTV/Groupe Nice-Matin που δημοσιεύθηκε λίγες ώρες αφότου ο Φρανσουά Ολάντ προειδοποιούσε εν όψει των ευρωεκλογών πως έξοδος από την ΕΕ ισοδυναμεί με έξοδο από την Ιστορία.

Μάλλον, ο Φρανσουά Ολάντ ήταν ενήμερος για τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, σύμφωνα με την οποία, το 42% των Γάλλων θεωρούν μάλλον θετικό το γεγονός ότι η χώρα τους ανήκει στην ΕΕ και το 9% «πολύ θετικό». Το 28% των ερωτηθέντων πιστεύει αντίθετα ότι είναι «μάλλον κακό» το γεγονός ότι το Παρίσι ανήκει στην Ε.Ε και το 10% «πολύ κακό», ενώ ένα 11% δεν απάντησε.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα