''γιατι γερμανια και γαλλια ρισκαρουν μιλωντας γιa grexit''...

17:00 7/1/2015 - Πηγή: Fimotro
"Να αποτρέψουν μία νίκη της Αριστεράς επιδιώκουν στην Ελλάδα Γερμανία ...
και Γαλλία επιχειρώντας συντονισμένα και με υπολογισμένο τρόπο να αμφισβητήσουν το μέλλον της χώρας στη ζώνη του ευρώ", σημειώνει τηλεγράφημα του Reuters που αναδημοσιεύεται στο CNBC.

Η πρόθεση αυτή, σύμφωνα με τον Michael Huether, επικεφαλής του γερμανικού οικονομικού
ινστιτούτου IW, έχει να κάνει με το "να γίνει ξεκάθαρο σε όλες τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης ότι 'μπορούν να τα πάνε καλύτερα χωρίς την Ελλάδα, όμως η Ελλάδα δεν μπορεί χωρίς την Ευρώπη' και να προειδοποιηθούν οι Έλληνες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει μόνο καταστροφή στη χώρα."

Μόνο που το ρίσκο είναι να εκληφθεί απ' τους Έλληνες ως ευθεία παρέμβαση στα εσωτερικά τους αλλά και ως απειλή, προκαλώντας μία αναδίπλωση έπειτα από έξι χρόνια ύφεσης που μείωσε το ΑΕΠ πάνω από 20% και τριπλασίασε τους ανέργους.

Το τηλεγράφημα αναφέρεται στις πρόσφατες δηλώσεις τόσο του Γάλλου Προέδρου Ολάντ όσο και τους εκπροσώπου της Μέρκελ που "δεν διέψευσε ακριβώς το δημοσίευμα του Spiegel".

Μέρκελ και Ολάντ είχαν τηλεφωνική επικοινωνία μέσα στις γιορτές ενώ θα συναντηθούν στο Στρασβούργο την ερχόμενη Κυριακή μαζί με τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Σύμφωνα με γαλλικές διπλωματικές πηγές ωστόσο η συνάντηση δεν θα έχει το χαρακτήρα αντιμετώπισης της ελληνικής κρίσης.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newnoney.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα