Γιατι επισκεπτεται το αζερμπαϊτζαν ο α. σαμαρας

Νέα σελίδα στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη ανοίγει για την Ελλάδα, καθώς σε επίσημη εκδήλωση που πραγματοποιείται την ερχόμενη εβδομάδα στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν ανακοινώνονται επίσημα τα σχέδια ανάπτυξης...
του κοιτάσματος φυσικού αερίου «Σαχ Ντενίζ ΙΙ» και του αγωγού TAP.
Σε τελετή που θα διοργανώσουν οι διαχειρίστριες εταιρείες του κοιτάσματος Socar και BP θα κάνουν γνωστά τα σχέδιά τους, ενώ προσκεκλημένοι
του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν Αλίγιεφ είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός Α. Σαμαράς καθώς και εκπρόσωποι των κυβερνήσεων της Τουρκίας, της Ιταλίας, της Αλβανίας, καθώς και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μ. Μπαρόζο και ο αρμόδιος για θέματα Ενέργειας Ευρωπαίος Επίτροπος Γκ. Έτινγκερ.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί στο Μπακού, συνοδευόμενος κατά πάσα πιθανότητα από τον υφυπουργό ΠΕΚΑ Μάκη Παπαγεωργίου.
Ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει να στείλει μήνυμα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, προσέλκυσης επενδύσεων καθώς και ασφάλειας και σταθερότητας για την περιοχή της Μεσογείου. Ο αγωγός TAP, που αποτελεί το νότιο διάδρομο του αζέρικου αερίου προς την Ε.Ε. είναι η ηχηρή απόδειξη.
Δεν αποκλείεται επίσης στο πλαίσιο της επίσκεψης να επιβεβαιωθεί εκ νέου η συμφωνία ΔΕΣΦΑ και Socar για την εξαγορά της ελληνικής εταιρείας, με ανάλογες διαβεβαιώσεις να δίνονται και από τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Στο μεταξύ, κινητικότητα παρατηρείται και στον τομέα των ερευνών υδρογονανθράκων με τον υπουργό ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη να συναντάται διαδοχικά με τον διευθύνοντα σύμβουλο της General Electric στην Ευρώπη Ferdinando «Nani» Beccalli Falco, καθώς και τον πρέσβη της Αιγύπτου Ahmed El Bidewy. Το ενδιαφέρον των επισκεπτών του υπουργού ΠΕΚΑ εστιάστηκε στις έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στη χώρα μας.
Keywords
Τυχαία Θέματα