Για κατασκοπεια σε βαρος της χιλαρι κανουν λογο γερμανικα μμε

14:29 16/8/2014 - Πηγή: Fimotro
Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν υποκλέψει τουλάχιστον μία τηλεφωνική συνδιάλεξη της πρώην υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Χίλαρι Κλίντον, μετέδωσαν σήμερα γερμανικά μέσα ενημέρωσης. Η εφημερίδα...
Süddeutsche Zeitung (SZ) και τα δημόσια δίκτυα ραδιοτηλεόρασης NDR και WDR μετέδωσαν την πληροφορία αυτή που βασίζεται στα έγγραφα τα οποία παρέδωσε στην αμερικανική CIA ένας διπλός πράκτορας ο οποίος εργαζόταν στη γερμανική υπηρεσία κατασκοπείας BND. Η Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ και το NDR έχουν προβεί τους τελευταίους μήνες
σε αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για την κατασκοπεία στην οποία επιδίδονταν οι δύο μεγάλες δυνάμεις η μια σε βάρος της άλλης.

Τα δημοσιεύματα στα γερμανικά ΜΜΕ δεν διευκρινίζουν τι αφορούσε η συνομιλία η οποία υποτίθεται πως υπεκλάπη, αλλά αναφέρουν ότι το ζήτημα αυτό έθεσε ο διάδοχος της Κλίντον, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, στον Γερμανό ομόλογό του Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

Τα τρία ΜΜΕ επικαλούνται μια ανώνυμη πηγή της γερμανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία η συνδιάλεξη της Κλίντον υπεκλάπη κατά λάθος ενώ εκείνη επέβαινε σε αμερικανικό κυβερνητικό αεροσκάφος.
Keywords
Τυχαία Θέματα