Για αναπτυξη και περιστολη δαπανων συζητησαν μοντι-μερκελ

21:20 4/7/2012 - Πηγή: Fimotro

Η εργασία των νέων, η ανάπτυξη της οικονομίας και των επιχειρήσεων, αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Μόντι...
και της Γερμανίδας Καγκελάριου Αγκελα Μέρκελ στη Ρώμη.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μόντι υποστήριξε στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ότι η κυβέρνησή του θα συνεχίσει στην οδό της οικονομικής εξυγίανσης και της ανάπτυξης με μεταρρυθμίσεις και περιστολή των δημοσίων δαπανών.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις περικοπές
που ετοιμάζει η κυβέρνησή του και δήλωσε: Με την ανεργία των νέων στο 36% δεν θελήσαμε να βρεθούμε στην κατάσταση της Ελλάδας και ούτε να αυξήσουμε τους φόρους. Εργαζόμαστε για την μείωση των δημοσίων δαπανών και της κάθε σπατάλης».
Στόχος της κυβέρνησης της Ιταλίας, υπογράμμισε τέλος ο Μάριο Μόντι, είναι να δημιουργήσει μεγαλύτερες ευκαιρίες παραγωγικής απασχόλησης, κυρίως για τους νέους.
Σε ό,τι αφορά την ασπίδα κατά των σπρεντ, ο Ιταλός πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι «καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια στην τελευταία σύνοδο, για να προχωρήσουμε στην οικοδόμηση μιας πιο ικανής Ευρώπης, δουλέψαμε, κυρίως, για το Σύμφωνο για την Ανάπτυξη».
Σχετικά με το μηχανισμό σταθεροποίησης των αγορών η Ιταλία προσπαθεί να περιορίσει όσο γίνεται περισσότερο το δημόσιο χρέος της, σημείωσε ο Μάριο Μόντι και πρόσθεσε ότι σε αυτή την κατεύθυνση η σχέση ελλείμματος/ΑΕΠ θα είναι μόλις 2% φέτος. «Γι' αυτό και η Ρώμη δεν θα καταθέσει αίτημα στήριξης», συμπλήρωσε.
Από την πλευρά της η Αγκελα Μέρκελ εξέφρασε την κοινή επιθυμία να ξεπεραστούν οι δυσκολίες. «Ξέρουμε ότι αν οι γείτονές μας στην Ευρώπη δεν είναι σε καλή κατάσταση, θα έχουμε αρνητικές επιπτώσεις και εμείς οι ίδιοι», υπογράμμισε.
Keywords
Τυχαία Θέματα