Για 17 φονους κατηγορειται ο μακελαρης του αφγανισταν

15:59 23/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Κατηγορίες για 17 ανθρωποκτονίες απαγγέλθηκαν σήμερα, 23 Μαρτίου, κατά του επιλοχία Robert Bales, του αμερικανού στρατιώτη που φέρεται ότι δολοφόνησε αναίτια πληθώρα Αφγανών αμάχων στις 11 Μαρτίου. Πρωτύτερες αφηγήσεις του περιστατικού έκαναν λόγο για 16 θύματα, συμπεριλαμβανομένων εννέα...
παιδιών και τριών γυναικών.

Ο επιλοχίας Bales, 38 ετών, υπηρετούσε την τέταρτη θητεία του σε εμπόλεμη ζώνη και κρατείται σε απομόνωση στην στρατιωτική φυλακή του Οχυρού Leavenworth στο Κάνσας.

Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters,
αμερικανός αξιωματούχος διευκρίνισε ότι μελλοντικά θα απαγγελθούν κι άλλες κατηγορίες κατά του Bales, χωρίς όμως να είναι γνωστό πόσες θα είναι αυτές. Ο Στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών δεν έχει ακόμα αποσαφηνίσει ποιο ήταν το κίνητρο για τις πράξεις του επιλοχία.

Παρά τη σοβαρότητα των κατηγοριών, που μπορούν να επιφέρουν τη θανατική ποινή, ο δικηγόρος του Bales, John Henry Browne, εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις δυνατότητες υπεράσπισης του πελάτη του σε περίπτωση δίκης. «Δεν έχω πεισθεί από τα γεγονότα», δήλωσε ο κ. Brown στην εφημερίδα New York Tomes, «δεν υπάρχει σκηνή εγκλήματος. Δεν υπάρχει DNA. Δεν υπάρχει ομολογία, μολονότι διαρρέουν κάτι που δεν θα πιστέψω μέχρι να το δω».

Ο κ. Brown συμπλήρωσε πως ο Bales υποφέρει από εγκεφαλικό τραύμα, έχοντας υποστεί διάσειση κατά την προηγούμενη θητεία του στο Ιράκ, όταν το όχημα όπου επέβαινε αναποδογύρισε. Κατά τις προηγούμενες μέρες, ο κ. Brown ισχυρίστηκε επανειλημμένα ότι ο πελάτης του δεν θυμάται παρά ελάχιστα από το περιστατικό. O Brown, συνιστά ενδιαφέρουσα επιλογή συνηγόρου, καθώς στο παρελθόν έχει υπερασπισθεί διάφορους κατά συρροή δολοφόνους, περιλαμβανομένου του διαβόητου Ted Bundy.

Η δίκη του Bales μπορεί να διαρκέσει χρόνια, καθώς έπειτα από την σημερινή απαγγελία θα ακολουθήσει ακρόαση Άρθρου 32, κατά την οποία ο Στρατός πρέπει να αποφασίσει εάν οι κατηγορίες θα επισημοποιηθούν. Εάν όντως επισημοποιηθούν, ο Bales θα δικαστεί δε στρατοδικείο.
Keywords
Τυχαία Θέματα