Γεννηματα: το παραλληλο προγραμμα ειναι το καινουργιο ''παραμυθι'' του τσιπρα...

21:21 7/10/2015 - Πηγή: Fimotro
«Χαίρομαι γιατί ο κ. Τσίπρας ξεχνά το παλιό κακό του εαυτό». Αυτό τόνισε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράστασης Φώφη Γεννηματά ...
από το βήμα της Βουλής, σχολιάζοντας την αναφορά του πρωθυπουργού στην ομιλία του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Παράλληλα, η κ. Γεννηματά εξέφρασε το φόβο ότι σε μερικούς μήνες η κυβέρνηση Τσίπρα θα φέρει τη χώρα σε χειρότερο σημείο από
του Ιουνίου, ενώ προέβη σε σκληρή κριτική του κυβερνητικού προγράμματος, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι από τις προτεραιότητες του στη διαπραγμάτευση εξαίρεσε τους αγρότες και τους συνταξιούχους.

Μιλώντας στη Βουλή η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε και σε ενδεχόμενες συμμαχίες, τονίζοντας ότι «στόχος μας ήταν και είναι να οδηγηθούμε επιτέλους στην Ευρωπαϊκή Ένωση της κοινωνικής δικαιοσύνης. Για να γίνει αυτό απαιτούνται συμμαχίες». Ωστόσο, διευκρίνισε ότι «θα είναι συμμαχίες που δεν θα είναι στα λόγια αλλά στην πράξη. Συμμαχίες που δεν θα εγκαταλείπουν το καράβι του Ευρώ ανάλογα με το μικροκομματικό όφελος, αλλά θα υπηρετούν κοινούς ευρωπαϊκούς στόχους, αξίες και ιδανικά».

Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι στη Δημοκρατική Συμπαράταξη «δεν αναζητάτε ούτε πρόθυμες εφεδρείες, ούτε αφελείς συνενόχους» και κατέστησε σαφές ότι «εσείς έχετε την ευθύνη, εσείς διαπραγματευτήκατε και εσείς θα κριθείτε».

Eκανε λόγο για αριστερά των ελίτ, των τραμπουκισμών και πώς χρησιμοποιεί ο κ. Τσίπρας το «παράλληλο πρόγραμμα» ως το καινούργιο του «παραμύθι».

Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι «επί οκτώ μήνες... ερωτοτροπούσατε συγκυβερνώντας με μια ακροδεξιά απόφυση του πολιτικού συστήματος και το βράδυ των εκλογών σπεύσατε να την αγκαλιάσατε; Εκείνο το βράδυ δεν αγκαλιάζατε πια έναν ευκαιριακό κυβερνητικό εταίρο, αλλά μια ιδεολογία. Αντιδεξιός αλά καρτ δεν γίνεται κ. Τσίπρα! Με λίγα λόγια κ. Τσίπρα δεν νομιμοποιείστε να μοιράζετε πιστοποιητικά ούτε πατριωτισμού, ούτε προοδευτικότητας».

«Η ελπίδα δεν πέθανε όμως δεν την εκφράζετε πια εσείς», τονίζει η κ. Γεννηματά.

«Ο δημοκρατικός κόσμος, κ. πρωθυπουργέ, δεν έχει καμία σχέση με την αριστερά των ελίτ, των τραμπουκισμών και των συναθροίσεων στις πλατείες του διχασμού», τόνισε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόσθεσε ότι: «Ποτέ αυτός ο δημοκρατικός κόσμος της χώρας δεν προπηλάκισε τους πολιτικούς του αντιπάλους, όσο σκληρή και αν ήταν η πολιτική αντιπαράθεση. Ποτέ δεν προέβη σε πράξεις πολιτικής βίας». Κατηγόρησε δε ότι «χρησιμοποιείτε το "παράλληλο πρόγραμμα" ως το καινούργιο σας "παραμύθι"» και εξέφρασε την άποψη ότι «φοβάμαι ότι σε μερικούς μήνες θα φθάσετε σε χειρότερο σημείο από αυτό που μας φέρατε τον Ιούνιο».

Υπογράμμισε δε ότι «ο κ. Τσίπρας εξαίρεσε από τις προτεραιότητές του στη διαπραγμάτευση τους αγρότες και τους συνταξιούχους. Τους εγκατέλειψε».

Ο κ. Γεννηματά ανέφερε ότι «παριστάνετε ότι ανακαλύψατε ξανά τον τροχό, εμείς χτίσαμε δομές και γράψαμε ιστορία για την κοινωνική προστασία» και πρόσθεσε ότι «εδώ και δεκαετίες οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές και σοσιαλδημοκράτες δίνουμε μάχες απέναντι στο συντηρητισμό και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Σε αυτόν τον αγώνα για την κοινωνική προστασία, εμείς, το ΠΑΣΟΚ, χτίσαμε δομές και γράψαμε ιστορία».

«Στόχος μας ήταν και είναι να οδηγηθούμε επιτέλους στην Ευρωπαϊκή Ένωση της κοινωνικής δικαιοσύνης. Για να γίνει αυτό απαιτούνται συμμαχίες» υπογράμμισε και διευκρίνισε ότι «συμμαχίες που δεν θα είναι στα λόγια αλλά στην πράξη. Συμμαχίες που δεν θα εγκαταλείπουν το καράβι του Ευρώ ανάλογα με το μικροκομματικό όφελος, αλλά θα υπηρετούν κοινούς ευρωπαϊκούς στόχους, αξίες και ιδανικά. Συμμαχίες που προωθούν την ανταγωνιστικότητα, χωρίς μείωση μισθών αλλά σε συνάρτηση με την καινοτομία και τη δημιουργικότητα. Συμμαχίες που προωθούν προοδευτικές μεταρρυθμίσεις. Συμμαχίες που θέτουν τους κοινωνικούς δείκτες στο επίπεδο των οικονομικών δεικτών και για τις οποίες η ανεργία, η παιδική φτώχεια και η φτώχεια στην εργασία, είναι προβλήματα που τίθενται ως προτεραιότητα».

«Η Δημοκρατική παράταξη ταυτίσθηκε με τη συμφιλίωση, με την ενότητα και την πρόοδο. Δεν διαχώρισε τους πολίτες σε μνημονιακούς ή αντιμνημονιακούς, σε πατριώτες ή προδότες, αλλά πάντοτε όλους τους αντιμετώπισε ως Έλληνες πολίτες. Γι αυτό και σήμερα είναι για μένα ιδιαίτερη τιμή και ευθύνη να ηγούμαι της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ», τόνισε η κ. Γεννηματά.

Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι «η αξιοπρέπεια δεν είναι τα μεγάλα λόγια, που ανακαλείς την επόμενη μέρα. Γενικότητες για «ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη», ψέλλισμα μόνο για τα δύσκολα μέτρα που έρχονται» και πρόσθεσε ότι «ο Προϋπολογισμός όμως του 2016 με την φοροκαταιγίδα, και την περικοπή των κοινωνικών δαπανών αποκαλύπτει την σκληρή αλήθεια».

Παρουσίασε επίσης κάποια βασικά προβλήματα:
-Η ύφεση επιστρέφει, ο προϋπολογισμός δεν προβλέπει ανάπτυξη για το πρώτο εξάμηνο του 2016 όπως μας είπε ο πρωθυπουργός.
-Η ανεργία πάλι θα αυξηθεί.
-Οι πολίτες θα επιβαρυνθούν με φορολογικά μέτρα και περικοπές ύψους 6,4 δις ευρώ ως το τέλος του 2016.
-Περισσότερο από όλους θα την πληρώσουν οι συνταξιούχοι καθώς από αυτά, τα 1,8 δις ευρώ αφορούν τις συντάξεις.
-Οι Κοινωνικές παροχές περικόπτονται κι εσείς μας μιλάτε για Εθνικό σχέδιο κοινωνικής αλληλεγγύης.
-Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου αυξάνονται στο 52%, αναδεικνύοντας το Κράτος ως τον νέο μεγάλο «μπαταξή».

«Η στροφή στο ρεαλισμό, την οποία δήθεν επιδιώκει ο κ.Τσίπρας, δεν συνοδεύεται από μια προοδευτική πολιτική. Δεν μπορείτε να βρείτε ούτε "ισοδύναμα" για να προστατεύσετε τους αγρότες, τους μικρομεσαίους, τους συνταξιούχους, τη μεσαία τάξη» και πρόσθεσε ότι «ακόμη και το 23% στην Εκπαίδευση το αντιμετωπίσατε με επικοινωνιακό τρικ. Το οποίο θα αποκαλυφθεί σύντομα, όταν περάσει το "πάγωμα" και έρθει η ώρα της "απόψυξης" των μέτρων. Και αφήστε τις αστειότητες σαν και αυτές που ακούσαμε χθες από τον υπουργό Πολιτισμού».

«Καλώς ήρθατε στη θέση μας», δήλωσε με έμφαση η κ. Γεννηματά απευθυνόμενη στον κ. Τσίπρα και συνέχισε «ευτυχώς εγκαταλείψατε κ. πρωθυπουργέ τις μεγαλοστομίες περί διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και Διεθνούς Διάσκεψης γι’ αυτό. Η κυβέρνηση κινείται με βάση την απόφαση του Eurogroup του 2012 που εμείς πετύχαμε, χωρίς να έχει κατοχυρώσει τίποτε περισσότερο».

Η κ. Γεννηματά παρουσίασε και τα πέντε μεγάλα «όχι» της Δημοκρατικής Συμπαράταξης:
-Τις ελεύθερες ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα
-Τις συντάξεις πείνας και αναξιοπρέπειας
-Την εξοντωτική φορολόγηση των αγροτών
-Την επιβολή ΦΠΑ 23% στην Εκπαίδευση
-Την ανασφάλεια δανειοληπτών και επιχειρήσεων, ιδιαίτερα στο θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

«Η χώρα χρειάζεται αναπτυξιακό σοκ - Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για την ανάπτυξη», τόνισε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε ότι «το αναπτυξιακό σοκ που χρειάζεται η χώρα, δεν θα έρθει με την ίδρυση όχι μόνον ενός, αλλά ούτε 10 δημοσίων φορέων προσέλκυσης επενδύσεων. Γιατί η προσέλκυση επενδύσεων, προϋποθέτει θετικό γι’ αυτές κλίμα. Και η κυβέρνηση πράττει το ακριβώς αντίθετο. Έχει συγκρουστεί για ιδεοληπτικούς ή μικροκομματικούς λόγους με οποιονδήποτε έχει επενδύσει ή επιχειρήσει να επενδύσει στην Ελλάδα. Στα Λιμάνια, στα Περιφερειακά Αεροδρόμια, στο Ελληνικό, στις Σκουριές Χαλκιδικής».

Υποστήριξε ότι πλήττει τον τουρισμό με την ταυτόχρονη αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία, την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση και την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή στα νησιά. «Δυστυχώς αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση δεν έχει Σχέδιο, δεν έχει πρόγραμμα, δεν έχει προοπτική για την Ανάπτυξη που χρειάζεται η χώρα”» δήλωσε η κ. Γεννηματά.

Είπε, επίσης, απευθυνόμενη προς τον πρωθυπουργό ότι «δεν μπορεί να θεωρείτε ως "πλούσιο" έναν οικογενειάρχη με ετήσιο μικτό εισόδημα 20-25.000 ευρώ, στους σχεδιασμούς σας για το φορολογικό. Το σύνηθες δηλαδή υποζύγιο του συστήματος. Ούτε ως "προνομιούχο" ένα συνταξιούχο των 1.000 ευρώ τον μήνα (κύρια και επικουρική), ο οποίος με συνέπεια κατέβαλλε εισφορές για 35 χρόνια στο ΙΚΑ, προκειμένου να εξασφαλίσει μια αξιοπρεπή σύνταξη. Η κοινωνική ευαισθησία και η μέριμνα προς τους αδύνατους πρέπει να αποδεικνύεται στην πράξη».

Κάλεσε τον κ. Τσίπρα να συμφωνήσουν στο πρώτο βήμα, που δεν απαιτεί και συνταγματικές αλλαγές, την καθιέρωση της απλής αναλογικής και την κατάργηση του bonus που διχάζει και οδηγεί σε πλασματικούς συσχετισμούς. «Όχι γενικόλογες αναφορές περί "διαλόγου για τον εκλογικό νόμο". Αν είστε ειλικρινής, ελάτε να θέσουμε τις βάσεις για μεγάλες αλλαγές, χωρίς παιγνίδια και καθυστερήσεις. Τέλος στις μεγαλοστομίες περί διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους».

«Θα συμβάλλουμε στην εθνική προσπάθεια για την αναδιάρθρωση, απομείωση και επιμήκυνση του δημόσιου χρέους» δήλωσε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε ότι «με αυτό τον τρόπο απελευθερώνονται πόροι για την Ανάπτυξη και την Κοινωνική Συνοχή». «Όμως κ. Τσίπρα μην ξεχνάτε: Προηγείται η ιδιαίτερα δύσκολη αξιολόγηση του Προγράμματος», προειδοποίησε.

Σχετικά για το προσφυγικό δήλωσε ότι «η προσφυγιά θέλει ανθρωπιά. Να μην αφήσουμε περιθώρια εκμετάλλευσης στους ρατσιστές και τους ξενόφοβους Όλοι σε αυτόν τον τόπο γνωρίζουμε ότι η προσφυγιά θέλει ανθρωπιά. Κανείς μας δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος από την απώλεια τόσων ανθρώπων, τόσων μικρών παιδιών» και πρόσθεσε ότι «χρειάσθηκε να έρθει η υπηρεσιακή κυβέρνηση για να ξεκινήσει η υλοποίηση ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης. Σε ένα πρόβλημα που δεν είναι μόνο ελληνικό, είναι και ευρωπαϊκό. Προοδευτικός δεν είναι κανείς επειδή απλά το δηλώνει. Η προοδευτική πολιτική δύναμη συνδέει την κυβερνητική παρουσία της με πραγματικά προοδευτικές πολιτικές, με αλλαγές και μεταρρυθμίσεις», δήλωσε.

«Η ελπίδα δεν πέθανε, όμως δεν την εκφράζετε πια εσείς»
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράστασης δήλωσε ότι η ελπίδα δεν πέθανε, όμως δεν την εκφράζετε πια εσείς. «Αντιδεξιός δεν χαρακτηρίζεται κανείς ούτε μόνο λόγω ιστορικής παράδοσης, ούτε επειδή απλά καταλαμβάνει την αριστερή πτέρυγα των εδράνων του Κοινοβουλίου. Εσείς προσκαλείτε ποιους σε αντιδεξιά μέτωπα κ. Τσίπρα; Εσείς που ενώ λαλίστατα έχετε φορτώσει τις ευθύνες της κρίσης επί δικαίων και αδίκων, δεν έχετε βρει ούτε μία λέξη να πείτε για την καταστροφική πενταετία της ΝΔ 2004-2009;» συμπλήρωσε.

Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι «επί 8 μήνες ερωτοτροπούσατε συγκυβερνώντας με μια ακροδεξιά απόφυση του πολιτικού συστήματος και το βράδυ των εκλογών σπεύσατε να την αγκαλιάσατε; Εκείνο το βράδυ δεν αγκαλιάζατε πια έναν ευκαιριακό κυβερνητικό εταίρο, αλλά μια ιδεολογία. Αντιδεξιός αλά καρτ δεν γίνεται κ. Τσίπρα! Με λίγα λόγια κ. Τσίπρα δεν νομιμοποιείστε να μοιράζετε πιστοποιητικά ούτε πατριωτισμού, ούτε προοδευτικότητας».

«Η ελπίδα δεν πέθανε όμως δεν την εκφράζετε πια εσείς», καταλήγει η κ. Γεννηματά.
Keywords
προγραμμα, τσιπρας, προγραμμα, μειωση μισθων, φπα 23, βουλη, ιουνίου, ΠΑΣΟΚ, τίθενται, προυπολογισμος, δις, ΦΠΑ, σοκ, ελλαδα, ικα, bonus, βασεις, αναδιαρθρωση, επιμηκυνση, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, αυξηση φπα, απολυσεις στο δημοσιο, εκτακτη εισφορα, εισφορα αλληλεγγυης, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, βουλευτικές εκλογές 2012, βασεις 2012, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, αξιολογηση, ξανα, ληξιπροθεσμες οφειλες, φπα στην εστιαση, βημα, εθνικη, εργασια, θεμα, νησια, ξενοδοχεια, το βημα, υφεση, φτωχεια, ωρα, αυξηση, ανεργια, αξιοπρεπεια, απλα, απωλεια, βραδυ, βρειτε, γινει, γινεται, δυναμη, δυστυχως, δις, ευρω, ειλικρινης, ειπε, εκπαιδευση, ελπιδα, εστιαση, ευθυνη, ιδρυση, θετικο, ιδεολογια, ομιλια, κυβερνηση, κλιμα, λογια, λογο, μεριμνα, μηνες, μειωση, μπορειτε, οκτω, οφελος, πεθανε, προβληματα, συντομα, συνταξη, σοκ, σχεδιο, τιμη, τίθενται, υλοποιηση, φωφη, φωφη γεννηματα, bonus, εμφαση, ενωση, εθνικο, χωρα, ιδιαιτερα, ιουνίου, μεινει
Τυχαία Θέματα