Γεννηματα: οι προτασεις της κυβερνησης δεν ειναι μεταρρυθμιση...

19:00 27/1/2016 - Πηγή: Fimotro
Για αλαζονεία κατηγόρησε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ...
τον πρωθυπουργό, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, τονίζοντας σε αρκετά σημεία της ομιλία της τα «ψέμματα» για το ασφαλιστικό. Από το βήμα της Βουλής, η κ. Φώφη Γεννηματά δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική και στην αξιωματική αντιπολίτευση, κατηγορώντας μεταξύ άλλων τη ΝΔ ότι πρώτη σήκωσε τη σημαία του διλήμματος «μνημονιακοί-αντιμνημονιακοί».


«Δεν αποδεχόμαστε την πρόταση για το ασφαλιστικό» ξεκαθάρισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ζήτησε από την κυβέρνηση να την αποσύρει. «Δεν συναινούμε, δεν αποδεχόμαστε το κυβερνητικό σχέδιο - Πάρτε το πίσω τώρα!», δήλωσε χαρακτηριστικά Παράλληλα, έστειλε μήνυμα προς τον πρωθυπουργό λέγοντας ότι σε ένα θέμα που απαιτεί ευρύτερες πολιτικές συναίνεσης να αποσύρει ο κ. Τσίπρας το σχέδιο του και να ξεκινήσει ένας σοβαρός διάλογος.

«Ο πανικός που έχετε σας ωθεί σε αλαζονεία», τόνισε η κ. Γεννηματά, κατά την έναρξη της ομιλίας της και συμπλήρωσε ότι από την αλαζονεία της εξουσίας περάσατε στην αλαζονεία της αδυναμίας. Λυπάμαι για τη σημερινή εικόνα. Αναφέρθηκε δε και στη φιέστα για την επέτειο ενός έτους διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τονίζοντας ότι “μόνο εσείς ξέρετε τι γιορτάσατε σήμερα”.

Υπογράμμισε ότι όλες αυτές τις ημέρες ακούσαμε πόλωση, διλήμματα, ψέμματα. Και πρόσθεσε ότι για όλα φταίνε όλοι οι άλλοι. Η αναζήτηση εχθρών καλά κρατεί. Δεν μπορείτε να υπάρξετε χωρίς εχθρούς και βαρβάρους, χρειαζόμαστε εθνική συνεννόηση και όχι εύρεση συνενόχων, ανέφερε η κ. Γεννηματά. Ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης είναι να κερδίσει χρόνο, να καλλιεργήσει την αίσθηση ότι το σχέδιό της μπορεί να βελτιωθεί, δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Κριτική και κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, λέγοντας ότι η Νέα Δημοκρατία περνάει σε έναν άλλο πόλο, τον αντι-ΣΥΡΙΖΑ. Σε άλλο σημείο της ομιλία της τόνισε ότι “ η ΝΔ πρώτη σήκωσε τη σημαία του διλήμματος «μνημονιακοί-αντιμνημονιακοί».

Ο κ. Τσίπρας δηλώνει συνέχεια φταίνε οι προηγούμενοι, τόνισε η κ. Γεννηματά και παρατήρησε ότι χρειαζόμαστε δουλειά και όχι πυροτεχνήματα. Ένας χρόνος ΣΥΡΙΖΑ, ένας χρόνος χαμένος. Ανέφερε μάλιστα ότι η κυβέρνηση και οι υπουργοί είναι αυτοί που στέλνουν το λογαριασμό στον ελληνικό λαό και ανέβασε τους τόνους υπογραμμίζοντας ότι επέβαλε τα capital controls και υπονόμευσε τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων.

Καθολική η αντίσταση της ελληνικής κοινωνίας στις ασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση, είπε η κ. Γεννηματά και επεσήμανε ότι η πρόταση της κυβέρνησης δεν συνοδεύεται από αναλογιστική μελέτη και ποσοτικοποιημένα δεδομένα.

Υπερασπίστηκε τους χειρισμούς επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι ο Νόμος οδηγούσε σε βιώσιμο ασφαλιστικό και πως είναι η μοναδική παράταξη που έχει κάνει μεταρρυθμίσεις σε αυτό τον τόπο . “Το ΠΑΣΟΚ κράτησε όρθια τα ασφαλιστικά ταμεία στην περίοδο της κρίσης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι αυτοί που στέλνουν τον λογαριασμό στον ελληνικό λαό”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε παράλληλα ότι είμαστε αντίθετοι στην αύξηση των εισφορών, καθώς, όπως εξήγησε, υπονομεύει την ανταγωνιστικότητα και τις ίδιες τις εισφορές, τονίζοντας ότι θα θα πρέπει να συνδεθούν με την απασχόληση, με καθιέρωση ρήτρας απασχόλησης.

Για κάθε 10 ευρώ που βγάζει ένας ελεύθερος επαγγελματίας τα 7 θα είναι φόροι και εισφορές, όπως είπε η κ. Γεννηματά και χαρακτήρισε ψέμματα τα όσα ακούστηκαν για μηδενικές συντάξεις. Σήμερα καταστρέφονται όσοι δίνουν ζωή στην ύπαιθρο είναι νέοι άνθρωποι, είναι νέοι αγρότες, τόνισε και πρόσθεσε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης δημιουργεί κίνητρα εισφοροδιαφυγής και μαύρης εργασίας. Αδικεί όλους όσοι εισφέρουν στα ταμεία. Οδηγεί σε σοβαρή μείωση των συντάξεων, κυρίως σε όσους έχουν 25 συντάξιμα έτη και πάνω ο 46% του εισοδήματός του καλείται να καταβάλει ο αγρότης.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη προτείνει μεταξύ άλλων,τη διατήρηση και αναμόρφωση του ΕΚΑΣ, κυρίως για τους χαμηλοσυνταξιούχους, υποχρεωτική επικουρική ασφάλιση και ρήτρα βιωσιμότητας για τα επικουρικά ταμεία, ενοποίηση των ταμείων σε τρία ταμεία και όχι σε ένα.
Keywords
Τυχαία Θέματα