Γεμισε προσφυγες ξανα η πλατεια βικτωριας...

...ΚΡΑΤΟΣ ΟΥΖΟΥΜΠΟΥΡΟΥ - Ή ΜΗΠΩΣ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕXOYN KΑΝΕΙ;
Ούτε ένας μήνας δεν έχει συμπληρωθεί από την 1η Οκτωβρίου, όταν ...
με ευθύνη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, η πλατεία Βικτωρίας είχε αδειάσει από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Είχαν κατασκηνώσει εκεί επί ημέρες, περιμένοντας το επόμενο «καραβάνι» που θα τους οδηγούσε στα σύνορα με τα Σκόπια, ώστε να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Κεντρική Ευρώπη.

Εν τω μεταξύ η ροή των προσφύγων προς τα νησιά του Αιγαίου, όχι
μόνο δεν μειώθηκε, όπως ανέμεναν πολλοί λόγω της κακοκαιρίας, αλλά αντίθετα έφτασε σε ύψη ρεκόρ. Έτσι, τα πλοία από Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο και τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου φτάνουν στον Πειραιά μεταφέροντας καθημερινά χιλιάδες ανθρώπους.

Σήμερα το πρωί η εικόνα της πλατείας Βικτωρίας ήταν παρόμοια. Δεκάδες άνθρωποι, μετανάστες στη μεγάλη πλειοψηφία τους, κάθονται στα λιγοστά παγκάκια και στα πλακάκια, τυλιγμένοι με κουβέρτες για να προφυλαχθούν από το κρύο, με τα μικρά παιδιά τους και τους ηλικιωμένους γονείς τους. Αν και δεν έχουν στηθεί - προς το παρόν τουλάχιστον - σκηνές, η εικόνα μοιάζει πάρα πολύ με εκείνη στις αρχές του μήνα. Μόνο που τώρα, οι θερμοκρασίες που επικρατούν είναι πολύ διαφορετικές και μένει να δούμε πού θα οδηγήσει η νέα κατάσταση.
Keywords
Τυχαία Θέματα