Γαλλος εισαγγελεας εξηγει πως εδρασαν οι τζιχαντιστες στο παρισι

Τρεις ομάδες τρομοκρατών φαίνεται πως συμμετείχαν στις συντονισμένες επιθέσεις που αιματοκύλισαν το Παρίσι το βράδυ της Παρασκευής, όπως δήλωσε πριν από λίγη ώρα ο γάλλος εισαγγελέας Φρανσουά Μολάν, που...
έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης.
Νωρίτερα, η βελγική Αστυνομία προχώρησε σε τρεις συλλήψεις κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης σε προάστιο των Βρυξελλών, και εκτιμάται πως οι συλληφθέντες είναι μέλη ενός εκ των τριών πυρήνων που χτύπησαν το Παρίσι.

«Κλειδί» για την επιχείρηση στις
Βρυξέλλες ήταν ο εντοπισμός στο Παρίσι ενός νοικιασμένου μαύρου οχήματος που είχαν χρησιμοποιήσει οι τρομοκράτες και έφερε μια κλήση από το προάστιο των Βρυξελλών στο Μολενμπέκ. Μάλιστα, ο παρισινός εισαγγελέας προσέθεσε πως το πρόσωπο που είχε ενοικιάσει το αυτοκίνητο, γάλλος πολίτης, συνελήφθη κοντά στα γαλλο-βελγικά σύνορα.
Γάλλος εισαγγελέας: Ετσι έδρασαν οι Τζιχαντιστές στο Παρίσι

Πάντως, ο κ. Μολάν αναθεώρησε προς τα κάτω τον αριθμό των νεκρών τρομοκρατών σε επτά, αντί για οκτώ που είχε αναφερθεί νωρίτερα.

Ο κ. Μολάν επιβεβαίωσε πως οι Αρχές ταυτοποίησαν έναν 30χρονο γάλλο πολίτη ως έναν από τους δράστες, σημειώνοντας πως από το 2010 οι Αρχές άνοιξαν φάκελο ριζοσπαστικοποίησης για τον τρομοκράτη. Παλαιότερα ήταν γνωστός στην Αστυνομία για εγκλήματα κοινού ποινικού δικαίου, όμως δεν είχε φυλακιστεί.

Παράλληλα, ο εισαγγελέας του Παρισιού ανέβασε εκ νέου τον τραγικό απολογισμό από τις επιθέσεις σε τουλάχιστον 129 νεκρούς, ενώ 352 άτομα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, με 99 τραυματίες να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο κ. Μολάν επιβεβαίωσε ακόμα πως ένα συριακό διαβατήριο βρέθηκε κοντά στη σορό ενός βομβιστή αυτοκτονίας κοντά στο γήπεδο Σταντ ντε Φρανς.

Τέλος, ο εισαγγελέας είπε πως οι δράστες της πλέον πολύνεκρης επίθεσης, στο συναυλιακό χώρο Μπατακλάν όπου σκοτώθηκαν 89 άνθρωποι, αναφέρθηκαν επανειλημμένα στη Συρία και το Ιράκ.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει αναλάβει την ευθύνη για τα χτυπήματα, κάνοντας λόγο για αντίποινα για τις επιδρομές της γαλλικής Αεροπορίας στη Μέση Ανατολή.

Πηγή: Skai
Keywords
Τυχαία Θέματα