Γαλλια: που θα μετακομισει το ελιζε αν απειληθει απο τις πλημμυρεσ;

16:30 3/6/2016 - Πηγή: Fimotro
Σε περίπτωση που οι σφοδρές βροχοπτώσεις απειλήσουν το Μέγαρο ...
των Ηλυσίων, υπουργεία και κυβερνητικές υπηρεσίες στο Παρίσι, ο Γάλλος πρωθυπουργός καλείται να ενεργοποιήσει το σχέδιο συνέχισης του κυβερνητικού έργου το οποίο προϋποθέτει την μεταφορά του κυβερνητικού επιτελείου σ' ένα ασφαλές μέρος: το Chateau de Vincennes.

Πρόκειται για το σχέδιο "ORSEC" το οποίο τίθεται σε εφαρμογή σε περίπτωση που κινδυνεύσουν κυβερνητικές υπηρεσίες από τις πλημμύρες, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού "Le Point".

Το γαλλικό περιοδικό αναφέρει χαρακτηριστικά ότι υπάρχουν συνολικά 51
ευαίσθητες περιοχές , όπου βρίσκονται κυρίως υπουργεία και κυβερνητικές υπηρεσίες κατά μήκος του Σηκουάνα και οι οποίες απειλούνται από τα νερά της βροχής.

Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει την απομάκρυνση του προσωπικού της κυβέρνησης αλλά και την εξασφάλιση γεννητριών, καυσίμων και αν είναι απαραίτητο, τροφίμων και πόσιμου νερού.

Όπως αναφέρει το γαλλικό περιοδικό "Le Point", αν η στάθμη των υδάτων ανέβει επικίνδυνα στο Παρίσι, το Μέγαρο των Ηλυσίων θα βρει καταφύγιο σε ένα ασφαλές μέρος, στο Chateau de Vincennes. Το τεράστιο κάστρο βρίσκεται στην πόλη Βανσέν , στα ανατολικά προάστια του Παρισιού.

Το κάστρο κτίστηκε μεταξύ 1340 και 1410 για τον Λουδοβίκο Ζ' με σκοπό να το χρησιμοποιήσει ως ορμητήριο για το κυνήγι στα δάση της περιοχής.

Εγκαταλείφθηκε τον 18ο αιώνα και αρχικά στέγασε το τοπικό εργοστάσιο πορσελάνης και στη συνέχεια μετατράπηκε σε φυλακή. Από τους πιο διάσημους κρατούμενους υπήρξε ο Μαρκήσιος ντε Σαντ ενώ εκεί εκτελέστηκε η διάσημη κατάσκοπος, Μάτα Χάρι.

Το ασφαλές αυτό κάστρο είναι μακριά από τον Σηκουάνα κι είναι εξοπλισμένο με τις υπηρεσίες της γαλλικής Προεδρίας. Ήδη όπως, αναφέρει το γαλλικό περιοδικό, στο κάστρο στεγάζονται τα αρχεία και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Γαλλίας . Οι χώροι του επαρκούν για να φιλοξενήσουν τους εκατοντάδες εργαζόμενους του Μεγάρου των Ηλυσίων.

"Δεν βρισκόμαστε ακόμη στο στάδιο να προχωρήσουμε στην μεταφορά του προσωπικού προς το Chateau de Vincennes.

Προς το παρόν, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι όλα τα προληπτικά μέτρα είναι έτοιμα κι ότι μπορούν να εφαρμοστούν για να εξασφαλιστεί η συνέχιση του κυβερνητικού έργου, "σχολιάζει στο γαλλικό περιοδικό "Le Point" επικαλούμενο πηγές του γαλλικού υπουργείου Άμυνας.
Keywords
Τυχαία Θέματα