Αλεξιαδης: σε δυο ή τρεις εβδομαδες η αποφαση για τις δοσεις της εφοριας...

22:50 6/4/2016 - Πηγή: Fimotro

Δύο με τρεις εβδομάδες ακόμη θα χρειαστεί το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου...
να ξεκαθαρίσει αν θα δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να ξεπληρώσουν σε οκτώ μηνιαίες δόσεις την εφορία για το οικονομικό έτος 2015. Τάδε έφη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται, ενώ η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έχει ήδη ξεκινήσει.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα στη Θεσσαλονίκη,
ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε πως αυτή τη στιγμή, όπως προβλέπει ο νόμος, η πληρωμή του φόρου γίνεται σε τρεις διμηνιαίες δόσεις. «Όταν, και αν έρθει η διάταξη στη Βουλή, θα δοθεί η δυνατότητα σε όσους έχουν κάνει τη δήλωση και το θέλουν να πληρώσουν μέχρι σε οκτώ μηνιαίες δόσεις. Σε δύο ή τρεις εβδομάδες θα ξέρουμε αν θα έρθει ή όχι αυτή η διάταξη στη Βουλή» συμπλήρωσε. Ο αναπληρωτής υπουργός πρόσθεσε ότι για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, η οποία ξεκίνησε ήδη και συνεχίζεται μέχρι τις 30 Ιουνίου, δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση, πέραν των όσων τυχόν θα απαιτηθούν, για όσες ημέρες το σύστημα TAXIS αντιμετωπίσει ενδεχόμενα προβλήματα.

«Θα αντιμετωπίσουμε όσα προβλήματα υπάρχουν ή ενδέχεται να εμφανιστούν, αλλά δεν έχουμε σκοπό να αναπαράγουμε ό,τι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, μετακινώντας διαρκώς τις ημερομηνίες κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων. Μετά το τρίμηνο θα δοθεί παράταση μόνο για όσες ημέρες υπάρχουν πιθανώς προβλήματα στο TAXIS» ξεκαθάρισε.
Keywords
Τυχαία Θέματα