Φυτεια με παραισθησιογονους κακτους στο ρεθυμνο!

14:19 14/9/2014 - Πηγή: Fimotro
Με… ολλανδέζικη τεχνογνωσία καλλιεργούνταν στο κτήμα ενός ζέυγους αλλοδαπών μια ολόκληρη φυτεία από ειδική ποικιλία κάκτων, που παράγουν...
την παραισθησιογόνο ουσία μεσκαλίνη! Είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτεται στην Ελλάδα τόσο εκτεταμένη παραγωγή.

Εμπνευστής του σχεδίου ήταν ο 57χρονος Ολλανδός ιδιοκτήτης ενός κτήματος σε δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Αγίου Βασιλείου νότια του Ρεθύμνου, όπου κατοικεί με μια 50χρονη Γερμανίδα και έναν 32χρονο Πολωνό. Η ανακάλυψη της φυτείας έγινε τυχαία, κατά τη διάρκεια έρευνας
για χασισοφυτείες, χάρη σε έναν αστυνομικό της Δίωξης Ναρκωτικών που ήταν καλά… διαβασμένος σχετικά με τις παραισθησιογόνος ουσίες.

Ο αστυνομικός διέκρινε ανάμεσα στα νόμιμα φυτά του αγροκτήματος του ύποπτους κάκτους και κατάλαβε αμέσως ότι ήταν παραισθησιογόνοι και προέρχονταν από την κεντρική και τη νότια Αμερική. Η έρευνα στο σπίτι του Ολλανδού που κατοικεί μόνιμα στην περιοχή, οδήγησε στο ξερίζωμα μιας τεράστιας φυτείας που αποτελούνταν από 234 κάκτους της ποικιλίας San Pedro και άλλους 12 της ποικιλίας Peyote, που έφταναν σε ύψος ως και τα 2,5 μέτρα!

Στο σπίτι του Ολλανδού βρέθηκαν 195 γραμμάρια αποξηραμένων και 200 γραμμάρια χλωρών τμημάτων παραισθησιογόνου κάκτου και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, ενώ σε χώρους που χρησιμοποιούσαν ο Πολωνός και η Γερμανίδα κατασχέθηκαν 19,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. Στην κατοχή του 57χρονου κατασχέθηκαν και 4.500 ευρώ που φέρονται να προέρχονταν από την πώληση παραισθησιογόνων ουσιών. Οι τρεις αλλοδαποί οδηγούνται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου κατηγορούμενοι για κατοχή, καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών.
Keywords
Τυχαία Θέματα