Φτωχοτεροι κατα 250 εκατ. ευρω οι οτα το 2014...

Έκτακτο συνέδριο σχεδιάζει για το Νοέμβριο η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με θέμα τα οικονομικά των δήμων καθώς όπως διαπιστώνει ...οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) θα πρέπει να λειτουργήσουν το 2014 με μειωμένες επιχορηγήσεις κατά 250 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ, η μείωση στις επιχορηγήσεις θα φθάσει το 12,5% και θα ανέλθει στα 160 εκατ.
ευρώ - 110 εκατ. ευρώ από τη Συλλογική Απόφαση Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΣΑΤΑ) και 50 εκατ. ευρώ από τις ΚΑΠ.
Η μείωση αυτή, σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, σε συνδυασμό με μια σειρά άλλες μειώσεις εκτιμάται ότι θα αφαιρέσει τον ερχόμενο χρόνο από την αυτοδιοίκηση πόρους ύψους 250 εκατ. ευρώ.
Έτσι κατά το συνέδριο του Νοεμβρίου θα συζητηθεί η αξιολόγηση των οικονομικών των δήμων ενώ όπως έγινε γνωστό επιδιώκεται άμεσα συνάντηση με την Ένωση Περιφερειών και ενημέρωση από το υπουργείο Οικονομικών.
Επίσης, θα ζητήσει αύξηση του ποσού που λαμβάνουν οι δήμοι από το Πράσινο Ταμείο, από το 2,5% που είναι σήμερα στο 10%, οικονομική επιχορήγηση για ενίσχυση των κοινωνικών δομών καθώς οι νέες μειώσεις καθιστούν ιδιαιτέρως δύσκολη τη συντήρησή τους και θα διεκδικήσει διακριτή χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ.
Keywords
Τυχαία Θέματα