«φρένο» μοσκοβισί για λύση στο χρέος

12:48 2/3/2017 - Πηγή: Fimotro

«Φρένο» στις προσδοκίες στο μέτωπο του χρέους έβαλε χθες ο επίτροπος Π. Μοσκοβισί δηλώνοντας πως το Eurogroup προτίθεται να εφαρμόσει πιθανά μεσοπρόθεσμα μέτρα (για την ελάφρυνση του χρέους) μετά την επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ΕΜΣ). Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, του ευρωβουλευτή της ΛΑΕ, Ν. Χουντή, ο επίτροπος Οικονομικών Π. Μοσκοβισί ανέφερε πως τα εν λόγω μέτρα θα εφαρμοστούν εάν από την επικαιροποιημένη ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους, στο τέλος του προγράμματος,

δηλαδή το καλοκαίρι του 2018, προκύπτει ότι είναι αναγκαία για να επιτευχθεί ο στόχος που έχει συμφωνηθεί για τις ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες, εάν υπάρχει θετική αξιολόγηση στην υλοποίηση του προγράμματος, από το Eurogroup.
Απαντώντας δε στο ερώτημα για το εάν θα ακολουθήσει τέταρτο μνημόνιο μετά το φθινόπωρο του 2018, περιορίστηκε να απαντήσει ότι πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία σύμφωνα με το άρθρο 13 της Συνθήκης του ΕΜΣ, σύμφωνα με το οποίο εάν εκδοθεί απόφαση, σύμφωνα με την παράγραφο 2, το συμβούλιο διοικητών αναθέτει στην Κομισιόν σε συνεργασία με την ΕΚΤ και εφόσον είναι εφικτό, από κοινού με το ΔΝΤ – να διαπραγματευθεί με τη χώρα που ενδιαφέρεται μνημόνιο κατανόησης. Ο κ. Μοσκοβισί επανέλαβε την αναφορά του Eurogroup του Δεκεμβρίου του 2016 ότι, «η επιτυχής εφαρμογή του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης και η εκπλήρωση των στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος, θα επαναφέρουν το ελληνικό δημόσιο χρέος σε βιώσιμη πορεία μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα
«φρένο» μοσκοβισί για λύση στο χρέος,