ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ 1.000 ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


Φόβους ότι οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό 7,2 βαθμών που συγκλόνισε τη νοτιοανατολική Τουρκία μπορεί να φτάσουν και τους 1.000 εκφράζουν οι σεισμολόγοι. Τουλάχιστον 45 είναι οι επιβεβαιωμένοι νεκροί μόνο σε μία πόλη. Το γραφείο του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ...Ερντογάν, ο οποίος έσπευσε στην περιοχή, ανακοίνωσε ότι υπάρχουν νεκροί και υλικές ζημιές, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.
Σύμφωνα με το CNN Turk, το σεισμολγικό ινστιτούτο Καντιλί εκτιμά πως ο αριθμός των νεκρών κυμαίνεται μεταξύ 500 και 1.000.Ο σεισμός
σημειώθηκε στις 13:41 (τοπική και ώρα Ελλάδος), ενώ το επίκεντρο εντοπίστηκε 16 χλμ. βορειοανατολικά της πόλης Βαν, κοντά στα σύνορα με το Ιράν, και σε εστιακό βάθος περίπου 5 χιλιομέτρων. Το σεισμό ακολούθησαν πολλοί μετασεισμοί, μέχρι και 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.Η τουρκική τηλεόραση μετέδωσε ότι 45 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 150 τραυματίστηκαν στην πόλη Ερτζίς. «Υπάρχουν τόσοι πολλοί νεκροί. Πολλά κτήρια έχουν κατεδαφιστεί, υπάρχει τόσο μεγάλη καταστροφή» δήλωσε ο δήμαρχος της Ερτζίς. «Χρειαζόμαστε επειγόντως βοήθεια, χρειαζόμαστε γιατρούς» είπε.Τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με το χρόνο, ώστε να ανασύρουν επιζώντες από τα ερείπια, πριν πέσει η νύχτα, όταν η θερμοκρασία υποχωρεί κοντά στους 0 βαθμούς Κελσίου.Οι τηλεφωνικές γραμμές και η ηλεκτροδότηση έχουν διακοπεί... Τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν εικόνες βιβλικής καταστροφής.

Σε ανακοίνωσή του, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεσίρ Αταλάι, ανέφερε ότι στην πόλη Βαν και στις γειτονικές της πόλεις κατέρρευσαν δέκα κτήρια και περίπου 25 με 30 κτήρια κατέρρευσαν στην γειτονική περιοχή Ερτζίς.

Η τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος ξεκίνησε να διανέμει σκηνές, κουβέρτες και τρόφιμα στην περιοχή.
Keywords
Τυχαία Θέματα