Φορολογικη δηλωση 2016: τι πρεπει να προσεξετε...

23:30 17/2/2016 - Πηγή: Fimotro
Η ώρα της Εφορίας έφθασε για 6 εκατομμύρια νοικοκυριά, καθώς σε λίγες μέρες...
θα τεθεί σε λειτουργία στο σύστημα ΤΑΧΙSnet, στην ιστοσελίδα www.gsis.gr, η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων.

Η προθεσμία για την ηλεκτρονική αποστολή των δηλώσεων λήγει φέτος πιο νωρίς από κάθε άλλη φορά, στις 30 Απριλίου. Η εκπνοή της προθεσμίας στο τέλος Απριλίου ενδέχεται να φέρει προς τα πίσω και τις προθεσμίες για την πληρωμή των δόσεων του φόρου εισοδήματος.

Φέτος, εξάλλου, δίδεται, για πρώτη φορά, η δυνατότητα και στα ετερόφυλα και στα ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνα συμβίωσης να υποβάλουν κοινή φορολογική δήλωση, όπως και τα έγγαμα ανδρόγυνα.

Έτσι και αυτά τα ζευγάρια εξισώνονται ως προς τα δικαιώματα φοροαπαλλαγών και λήψης κοινωνικών επιδομάτων με τους έγγαμους συζύγους.

Επίσης, στις φετινές φορολογικές δηλώσεις, οι ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων που δεν εισέπραξαν εντός του 2015 ενοίκια από τους μισθωτές τους μπορούν να δηλώσουν τα ανείσπρακτα αυτά ποσά σε ξεχωριστούς κωδικούς των φορολογικών εντύπων και να γλιτώσουν την καταβολή φόρου γι' αυτά, εφόσον βεβαίως πληρούν και τις λοιπές προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος.

Διαβάστε περισσότερα στο money-money.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα