Φοιτητικες εκλογες

14:27 8/4/2013 - Πηγή: Fimotro
Φοιτητικές εκλογές στις 17 Απριλίου. Ξεκινά από σήμερα η τελική μάχη σε περισσότερα από 200 Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας με αφορμή τις φετινές φοιτητικές εκλογές, που θα λάβουν χώρα ...
στις 17 Απριλίου. Την προσεχή Τετάρτη περισσότεροι από 130.000 φοιτητές αναμένεται να προσέλθουν στις κάλπες, αναδεικνύοντας τους εκπροσώπους τους σε μία εποχή που η πόλωση του πολιτικού συστήματος επιχειρήθηκε
να μεταφερθεί στα αμφιθέατρα.
Κυρίαρχη για 27η χρονιά αναμένεται να αναδειχθεί η γαλάζια ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που φέτος έθεσε σκληρό πλαίσιο προτάσεων που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας αλλά και τη σύνδεση της χρηματοδότησης των ιδρυμάτων με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης τους.

Η διαφαινόμενη νίκη των γαλάζιων προσλαμβάνει ίσως μετά από πολλά χρόνια και πολιτικά χαρακτηριστικά, μιας και οι δυνάμεις της ΠΑΣΠ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ απέτυχαν να δημιουργήσουν αντικυβερνητικό ρεύμα, ώστε οι γαλάζιοι να πληρώσουν το μάρμαρο για τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Η συμμετοχή πάντως αναμένεται λίγο πάνω από 55% των ενεργών φοιτητών γεγονός που καθιστά την κάλπη των φοιτητικών, ως τη μεγαλύτερη δημοσκόπηση για την κυβέρνηση, σχεδόν ένα χρόνο μετά την εκλογή της.
Keywords
Τυχαία Θέματα