Φλωρεντια: γνωριστε την πολη της αναγεννησης και τα ''μυστικα'' της...

18:32 9/12/2015 - Πηγή: Fimotro
Η Φλωρεντία, πρωτεύουσα της Τοσκάνης και γενέτειρα της Αναγέννησης, αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους...
προορισμούς παγκοσμίως. Είναι, άλλωστε η πόλη που γέννησε τον Μποτιτσέλι και που μεγαλούργησε ο Μιχαήλ Άγγελος.

Το λίκνο της Αναγέννησης, όπως αποκαλείται η Φλωρεντία, συνδυάζει την ιστορία της με τη σύγχρονη εποχή με έναν πανέμορφο τρόπο. Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, με πρωτοβουλία του πρώην δημάρχου της και νυν πρωθυπουργού της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, το κέντρο της πόλης έχει αποσυμφορηθεί από την κυκλοφοριακή κίνηση, ενώ και οι δρόμοι έχουν επιδιορθωθεί. Πλέον, η Φλωρεντία
είναι πολύ πιο ήρεμη, έχοντας αποκτήσει την αίσθηση ενός ζωντανού μουσείου.

Παρ' όλα αυτά, οι τουρίστες εξακολουθούν να κατακλύζουν την πόλη, για να θαυμάσουν τα αξιοθέατά της. Η Nicky Swallow, όμως, μια ταξιδιωτική συγγραφέας με έδρα την Φλωρεντία, μας ξεναγεί στα πιο κρυφά διαμάντια της πόλης. Η ίδια, όπως περιγράφει, μαγεύεται από τις τοιχογραφίες του Masaccio στο Brancacci Chapel και από τον εξαίσιο Μυστικό Δείπνο του Ghirlandaio στην τραπεζαρία του Ognissanti. Απαραίτητη είναι μια επίσκεψη στο νέο Museo del Novecento, με πίνακες και γλυπτά από τον Filippo de Piscis, Georgio de Chirico, Lucio Fontana και Marino Marini.

Ακόμα, τα βλέμματα σίγουρα τραβά το Palazzo Strozzi, με εκθέματα όπως η Divine Beauty από τον Van Gogh.

Κάνοντας μια παύση από την τέχνη, η Swallow μας προτείνει μια επίσκεψη στο μουσείο «Salvatore Ferragamo» ή στο Μουσείο της «Gucci» για μια γεύση από τη μόδα.
Σειρά έχει το πρόσφατα ανακαινισμένο «Forte di Belvedere», όπου μπορούμε να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι τον λόγο που η Kim Kardashian και ο Kanye West επέλεξαν αυτό το φρούριο του 16ου αιώνα για να παντρευτούν.

Από ένα ταξίδι στη Φλωρεντία δεν γίνεται να λείπει μια επίσκεψη στην «Opera di Firenze», κοντά στο πάρκο Cascine. Ακόμα κι αν δεν θέλετε να ακούσετε Mozart, Verdi ή Bizet, σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει η αρχιτεκτονική του χώρου, με τον ασύμμετρο, σε σχήμα κύβου σχεδιασμό του.

Riva Lofts

Όπως σε κάθε ιταλική πόλη, σπουδαίο ρόλο και στην Φλωρεντία παίζει το φαγητό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ετήσιο Φεστιβάλ Γεύσης, που προσελκύει περισσότερους από 15.000 επισκέπτες κάθε Μάρτιο.

Όσον αφορά τη διαμονή, οι SoprArno Σουίτες στην περιοχή Oltrarno με τα 11 υπέροχα δωμάτια, είναι η ιδανική επιλογή. Τα «Riva Lofts» από τον τοπικό αρχιτέκτονα Claudio Nardi, με το μινιμαλιστικό στυλ είναι μια ακόμα καταπληκτική επιλογή. Μια πιο «χλιδάτη» επιλογή, ωστόσο, αποτελεί το «Portrait Firenze», ιδιοκτησία των Ferragamo, με τις 37 σουίτες του.

Αν ακόμα δεν έχετε κλείσει εισιτήρια για την πρωτεύουσα της Τοσκάνης, σας θυμίζουμε πως η πόλη γιορτάζει τα 150 χρόνια από όταν ανακηρύχθηκε πρωτεύουσα της Ιταλίας για ένα σύντομο χρονικό διάστημα. Για τον εορτασμό των 150 χρόνων, μάλιστα, ξανάνοιξε το μαγικό «Museo dell' Opera del Duomo», ενώ η πόλη αναμένει την επίσκεψη και του Πάπα.
Keywords
Τυχαία Θέματα