Φιλο-μνημονιακα παραληρηματα...

21:43 13/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Αγαπητό Fimotro,
Ακούγοντας κάποιες από τις ομιλίες των μνημονιακών βουλευτών όπου '' σκίζονταν '' να μας πείσουν για την αναγκαιότητα ψήφισης της νέας αυτής κατάπτυστης δανειακής σύμβασης, τρομοκρατώντας μας προτάσσοντας μονίμως ως μπαμπούλα την χρεοκοπία...
ώστε να καμφθούν οι σφοδρές πλέον αντιστάσεις μας, γεννήθηκε μέσα μου ένα και μοναδικό συναίσθημα : ντροπή, ντροπή με μπόλικη αηδία για την απόλυτη και βαθιά κατάντια τους.
Παράδειγμα και φυσικά όχι λαμπρό, για ευνόητους
λόγους, της κατάντιας στην οποία έχει περιέλθει το πολιτικό μας σύστημα η εισηγήτρια της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ, κυρία Σοφία Γιαννακά. Η δημοσιογράφος και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σοφία Γιαννακά. Που από παλινωδία σε παλινωδία, από το '' ψηφίζω υπέρ, δεν ψηφίζω υπέρ, θα το σκεφτώ και θα δω '' πέρασε τελικά και πάλι, όπως πάντα άλλωστε, στο οσφυοκαμπτικό '' ναι σε όλα ''. Μας εξήγησε στην ομιλία της λοιπόν ότι φτάσαμε σε περικοπές μισθών και συντάξεων, γιατί εμείς αργήσαμε να κάνουμε τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και γιατί εμείς δεν αξιοποιήσαμε εγκαίρως την δημόσια περιουσία.
Και αναρωτιέμαι ποιος ακριβώς είναι αυτό το εμείς , κυρία Γιαννακά. Το εμείς λοιπόν , κυρία Γιαννακά, το χρησιμοποιείτε λανθασμένα. Εσείς, το ΠΑΣΟΚ δηλαδή και όχι εμείς, έπρεπε να είχε πάρει εγκαίρως τις σωστές αποφάσεις. Εσείς και μόνο εσείς που κυβερνάτε τον τόπο από το 2009 θα έπρεπε να είχατε αξιολογήσει σωστά, θα έπρεπε να είχατε αποφασίσει σωστά, αφού, στην τελική ανάλυση, πληρώνεστε αδρά για να κάνετε ακριβώς αυτό. Αν εργαζόσασταν στον ιδιωτικό τομέα, σε μια οποιαδήποτε ιδιωτική εταιρεία, θα σας είχαν ήδη πετάξει στο δρόμο, λόγω της απόλυτης επαγγελματικής σας ανεπάρκειας. Μιας ανεπάρκειας, την οποία εσείς ή ίδια ομολογήσατε χθες στον ελληνικό λαό, μέσα από την ομιλία σας στη Βουλή. Η διαφορά όμως είναι ότι με τις πράξεις, τις παραλήψεις και τις ανεπάρκειες σας - και πραγματικά ελπίζω να είναι μόνο αυτές οι αιτίες- δεν τινάξατε στον αέρα μια εταιρεία, αλλά μας οδηγήσατε σε μια εθνική τραγωδία. Και σίγουρα εμείς οι πολίτες δεν είμαστε καθόλου περήφανοι που έχουμε βουλευτές σαν εσάς. Σκέφτομαι όμως και πόσο περήφανη θα πρέπει να είναι με τη σειρά της η ΕΣΗΕΑ, όταν αριθμεί στα μέλη της, τέτοια δουλοπρεπή και ανερμάτιστα άτομα τα οποία, καθ' έξιν και κατ΄εξακολούθηση, προσβάλλουν με την πολιτική τους συμπεριφορά και το λειτούργημα του δημοσιογράφου. Και εννοώ βεβαίως το λειτούργημα του πραγματικού δημοσιογράφου.
Keywords
Τυχαία Θέματα