Φιασκο προκηρυξη η αξιοκρατια στη νεριτ;

16:52 15/2/2014 - Πηγή: Fimotro
ΕΛΕΟΣ ΚΥΡΙΕ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟ!
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Πολλά ερωτήματα εγείρονται σχετικά με την αξιοπιστία της επιλογής των προσώπων που θα στελεχώσουν το νέο μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ, μετά τη δεύτερη πρόσκληση των ενδιαφερομένων...
να καταθέσουν και νέα δικαιολογητικά. Σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες, μέσα από τις πηγές μας, ο λόγος για τον οποίο έγινε η δεύτερη πρόσκληση ενδιαφέροντος των υποψηφίων, ήταν ένας και μοναδικός. Το «μαγείρεμα».

Οι
άνθρωποι δεν ξέρουν ούτε πώς να «κλέψουν» και πάνε να διοικήσουν δημόσιο φορέα. Τι έγινε λοιπόν: Μετά την πρώτη προκήρυξη και τα «μόρια» που ήρθαν στη δημοσιότητα, διαπίστωσαν ότι όλοι οι δικοί τους άνθρωποι ήταν εκτός. Με τη δεύτερη πρόσκληση προσπαθούν να τους περάσουν. Και μια λεπτομέρεια με σημασία. Είδατε την δεύτερη πρόσκληση να την υπογράφει κανένας; Λέει απλά ΝΕΡΙΤ, αυτό σημαίνει κάτι;

Μετά τη δημοσιοποίηση της πρόσκλησης με προσωπικό e-mail που πρώτο το φίμωτρο ανήρτησε στις 12:00 χθες το μεσημέρι, άναψαν τα τηλέφωνα και τα μηνύματα ζητώντας διευκρινήσεις.

Πριν λίγες μέρες είχαν δει το φως της δημοσιότητας...παράνομα η νόμιμα τα μόρια που συγκέντρωνε ο κάθε υποψήφιος, με βάση τα τυπικά του προσόντα και την προϋπηρεσία. Πολλοί από τους υποψηφίους έπαθαν «σοκ» όταν είδαν ότι ήταν όχι απλά τελευταίοι στις λίστες, αλλά άλλοι δεν υπήρχαν στους πίνακες. Για την προκήρυξη και τον τρόπο επιλογής, έχουμε ασκήσει σκληρή κριτική για τις αδικίες που υπάρχουν, μεταξύ των ενδιαφερομένων.

Με τη δεύτερη πρόσκληση, φαίνεται πλέον, ότι επιχειρείται ξεκαθάρισμα λογαριασμών, κάτι που δεν είχαν υπολογίσει στην πρώτη πρόσκληση επιλογής. Όποιος διαβάσει με προσοχή τη δεύτερη πρόσκληση, όπως μου ανέφεραν ενδιαφερόμενοι, τους οδηγεί, μαθηματικά σε φωτογραφικές επιλογές!!!

Πρώτον: Το μικρό περιθώριο των 5 ημερών είναι αδύνατον να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά των διαφόρων υπηρεσιών που ζητάνε.
Δεύτερον: Το θέμα της ασφάλισης με την εμπειρία και τα δελτία παροχής, αποκλείει τη μεγαλύτερη μερίδα υποψηφίων. Και τούτο, διότι μπορεί κάποιος να εργάζεται σε έναν άσχετο φορέα με την ειδικοτητά του και να είναι ασφαλισμένος στο ΙΚΑ.

Παράλληλα, να προσφέρει τις υπηρεσίες του με δελτίο παροχής σε ιδιωτικό η κρατικό οργανισμό στον τομέα του και να είναι αστέρι! Και αντίστροφα, να εργάζεται με δελτίο παροχής και για ένα χρόνο η δύο χρόνια να μην έχει ασφάλεια. Στο αντικειμενό του όμως είναι πρώτος. Επειδή λοιπόν δεν έχει ασφάλεια τον αποκλείει και στη θέση του παίρνει τον μικροπωλητή γιατί είναι ασφαλισμένος.

Σύμφωνα με τα όσα μας καταγγέλλουν οι υποψήφιοι, βασικός στόχος, της δεύτερης πρόσκλησης προσκόμισης δικαιολογητικών είναι να μειωθούν στο ελάχιστο οι ενδιαφερόμενοι, με την πρόσκληση της ασφάλισης, και να γίνει πιο εύκολη η επιλογή των δικών.... τους παιδιών.

Επίσης μεγάλη αδικία γίνεται, στις διάφορες ειδικότητες που έχουν τελειώσει δημόσια η ιδιωτικά ΙΕΚ. Χαρακτηριστικό είναι και ένα από τα 10κάδες e-mails και μηνύματα που πήρα. Γράφει:

Σχετικά με την προκήρυξη για την πρόσληψη στη ΝΕΡΙΤ ερωτώ: Γιατί κύριοι όσοι έβγαλαν ΙΕΚ παίρνουν ΜΗΔΕΝ μόρια; Εντάξει, οι των ΑΕΙ να παίρνουν 1000 οι των ΤΕΙ 850, αλλά οι των ΙΕΚ τίποτα; Πως γίνεται αυτό; Είναι δίκαιο, τη στιγμή που σήμερα(π.χ. για εικονολήπτες ΜΟΝΟ σχολές ΙΕΚ υπάρχουν); Όλοι οι εικονολήπτες και λοιποί σαφώς αδικούμενοι θα προσφύγουν στα δικαστήρια γιατί πρόκειται περί αντισυνταγματικής αντιμετώπισης αποφοίτων ΙΕΚ.

Η Ομάδα Υποστήριξης στην οποία πολλοί υποψήφιοι ρώτησαν τα πάρα πάνω απάντησε ως εξής: «...Στην παρούσα διαδικασία, δεν προβλέπεται πίστωση σε μονάδες για τα διπλώματα ΙΕΚ. «Γιατί»; Και τι θα πει στην παρούσα «διαδικασία» προβλέπεται πίστωση; Επίσης στη φόρμα Αίτησης, στους τίτλους σπουδών, αναφέρεται ΜΟΝΟ τα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Τα ΙΕΚ όχι. Γιατί; Δεν είναι τίτλοι σπουδών; Τι είναι; Άλλη αδικία μάλλον «ύποπτη».
Ξέρετε τι απάντησε η Ομάδα Υποστήριξης και σε αυτό; «...Η φόρμα Αίτησης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΡΙΤ, αλλά έχει σχεδιαστεί...ώστε να καλύπτει γενικότερες ανάγκες»!!! Ώστε έτσι ε; Και γιατί κύριοι δεν κάνατε μια ΕΙΔΙΚΗ ΦΟΡΜΑ για την ΝΕΡΙΤ; Αυτό δεν δηλώνει προχειρότητα; Η μήπως κρύβει κάτι άλλο(ειδικά αυτό το «να καλύπτει γενικότερες ανάγκες»); Μπορείτε να μας το εξηγήσετε αυτό; Κι εκείνο που γράφει η φόρμα παρακάτω «Συμπληρώστε αν χρειάζεται πρόσθετα στοιχεία για τις σπουδές σας». Τι σημαίνει;

Ότι ένας των ΙΕΚ (που είναι ΜΕΤΑδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) θα πάει... Σε κατηγορία; Των ΤΕΙ; Τι νόημα έχει αυτό το «Συμπληρώστε» στην προκήρυξη; Αλλά θα επανέλθουμε γιατί υπάρχουν και άλλα «μαργαριτάρια» στην προκήρυξη που σηκώνουν αγωγές και μηνύσεις (μέχρι και Συμβούλιο Επικρατείας και Άρειο Πάγο) γιατί όλα έγιναν στο πόδι και απολύτως «φωτογραφικά». Ένας ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα