Φεκτερ: βουληση ολων η παραμονη της ελλαδας στο ευρω

17:54 9/10/2012 - Πηγή: Fimotro

Πεπεισμένη ότι η Ελλάδα θα είναι και το 2013 μέλος της ζώνης του ευρώ, καθώς αποτελεί ακλόνητη βούληση όλων των ομολόγων της στην Ευρωζώνη να διατηρήσουν τη συνοχή...
της και να ενισχύσουν τις προβληματικές χώρες μέσα από μεταρρυθμίσεις, δηλώνει η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ, σε συνέντευξή της στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ».

Όπως σημειώνει, η απόφαση ως προς την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα,
μπορεί να ληφθεί μόνο μετά την παρουσίαση της τελικής έκθεσης της τρόικας, καθώς μόνον μετά απ' αυτήν θα υπάρχει η βάση για τη λήψη απόφασης και αυτό συζητήθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο, ενώ, κατά την άποψή της, σημαντικό είναι το κατά πόσον η Ελλάδα έχει τηρήσει τους όρους.

Σε σχέση με το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του χρόνου για την υλοποίηση του Μνημονίου, αναφέρει πως θα πρέπει να αναμένεται η τελική έκθεση, καθώς οι όποιες περαιτέρω αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν στη βάση σοβαρών αποτελεσμάτων και, αυτήν τη στιγμή, φήμες και εικασίες δεν βοηθούν κανέναν.

Τέλος, η κ. Φέκτερ είπε ότι η Ελλάδα έχει ήδη καταβάλει στην Αυστρία το ποσό των 80 εκατομμυρίων ευρώ σε τόκους, για το ποσό του 1,5 δισ. που αφορά την Ελλάδα ως διμερή δάνεια από την Αυστρία και των οποίων η απόσβεση θα αρχίσει σε δέκα χρόνια.
Keywords
Τυχαία Θέματα