Φακελος ερτ συνεχεια…1975-2016 μερος 80ο, απο τη λαμψη στη δινη, την απαξιωση το «μαυρο» και τις χειροπεδες απο νδ-πασοκ…!

12:18 28/7/2016 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
([email protected])
Αγαπητό Fimotro,
Νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος και προϊστάμενος για την ΕΡΤ και τα ΜΜΕ, ορίζεται από τον Αντώνη Σαμαρά ο Σίμος Κεδίκογλου. Δημοσιογράφος που έχει υπηρετήσει στο ραδιομέγαρο...
και μάλιστα με έξοδα του φορέα έχει σταλεί για μικρό χρονικό διάστημα στο CNN να εμπλουτίσει τις γνώσεις του στα
κεντρικά στούντιο ενημέρωσης της Ατλάντα των ΗΠΑ. Όλοι πιστεύουν ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.

Ο ίδιος δηλώνει ότι η ΕΡΤ θα γίνει πρότυπο ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, και δεν θα συρρικνωθεί-όπως το σχέδιο Μόσιαλου-αλλά θα αξιοποιηθούν όλα τα κανάλια της ΕΡΤ. Μάλιστα όπως είπε: ένα από τα κανάλια της ψηφιακής θα μεταδίδει τουριστικό πρόγραμμα και ομορφιές της Ελλάδας.

Η νέα διοίκηση της ΕΡΤ αναλαμβάνει αμέσως υπηρεσία. Πρόεδρος ο καθηγητής του ΑΠΘ Νίκος Τέλης φίλος του Ε. Βενιζέλου. Διευθύνων σύμβουλος ο δημοσιογράφος Νίκος Σίμος. Μέλη: ο Τζώνη Καλημέρης, Ενυ Μαγιάση-δημοσιογράφος, Αλέκος Πρίφτης-δημοσιογράφος, Νούλη Παπανδριανού-δικηγόρος, Χάρης Παπαδόπουλος-σκηνοθέτης και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων. Η νέα διοίκηση καλείται άμεσα να διορίσει στελέχη σε υψηλές διοικητικές θέσεις και να πάρει αποφάσεις όχι πολύ ευχάριστες. Επιπλέον να καθησυχάσει τους εργαζόμενους και την ΠΟΣΠΕΡΤ που είναι σε αναταραχή, μετά τα όσα είχε εξαγγείλει ο κ. Μόσιαλος και επρόκειτο να υλοποιήσει ο Λάμπης Ταγματάρχης.

Υπεύθυνος για το πρόγραμμα αναλαμβάνει το μέλος του ΔΣ Τζώνη Καλημέρης. Με πια ιδιότητα κανείς δεν γνωρίζει. Γενικός διευθυντής τηλεόρασης ο Κώστας Σπυρόπουλος, κατείχε την ίδια θέση επί Χρήστου Παναγόπουλου 2004-2009 που έγιναν τα όργια… Γενικός διευθυντής ενημέρωσης ένα νέο πρόσωπο, ο Αιμίλιος Λιάτσος(σήμερα στο συγκρότημα Γιώργου Κουρή). Διορίζονται διευθυντές και Γενικοί διευθυντές που παύονται την ίδια μέρα από διοικητικές θέσεις η και υπηρεσίες. Όπως Λουριδάς-Μάης Τσακίρης-Σαραβάκος, Μαγγανιάς κ.α. Μάλιστα ο κ. Σαραβάκος πρώην Νομάρχης Αργολίδος υπάλληλος της ΕΡΤ δεν εμφανιζόταν στο ραδιομέγαρο.

Εντωμεταξύ μια νέα στρατιά συμβούλων και συνεργατών με αποφάσεις του ΔΣ περνάει την πόρτα του ραδιομεγάρου. Μεταξύ αυτών και ο διευθυντής ειδήσεων Βασίλης Θωμόπουλος. Αναθέσεις εκπομπών και νέες συμβάσεις υπογράφονται με τον ίδιο τρόπο σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα. Το φαγοπότι μόλις έχει ξεκινήσει. Ακόμη και κυρίες της δημοσιογραφίας ζητούν να μετακινηθούν στο εξωτερικό ως ανταποκρίτριες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Το πρόγραμμα της ΕΡΤ που διαχειρίζεται ο Τζώνη Καλημέρης και ο Κώστας Σπυρόπουλος από τα 60-70 εκατ. προϋπολογισμού μειώνεται στα 35 εκατ. και διπλασιάζεται ο προϋπολογισμός της γενικής διεύθυνσης ενημέρωσης. Αυτό δεν εμποδίζει να ανανεώσουν και να μοιράσουν εκπομπές σε φίλους. Η Έλλη Στάη κολλητή φίλη του Τζώνη Καλημέρη δεν κινδυνεύει και ανανεώνει τη συμβασή της, παρά τις διαρροές που σκάνε μύτη από το Μαξίμου ότι δεν της έχει και ιδιαίτερη συμπάθεια. Όπως λένε οι κακές γλώσσες, υπάρχει δυσαρέσκεια για τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται, ιδίως μετά τη στήριξη που έλαβε για να ανανεώσει το συμβόλαιό της με τη δημόσια τηλεόραση.

Μέσα σε αυτό το κλίμα αναπτύσσονται και έρωτες, φλογεροί, καυτοί και παράφοροι. Γενικά σε αλλαγές θέσεων και εξουσίας πάντα υπάρχουν οι τυχεροί και τυχερές που πλαισιώνουν διοικητικούς επιτελείς και όχι μόνο. Οι εργαζόμενοι και κυρίως δημοσιογράφοι, όπως και η ΠΟΣΠΕΡΤ βλέπουν ότι κάτι δεν πάει καλά με τη διοίκηση. Ξεκινούν στάσεις εργασίας και απεργίες.

Στο ραδιομέγαρο, στις αρχές του 2013 κυκλοφορούν φήμες ότι υπάρχει σύγκρουση Μαξίμου και διοίκησης. Κανείς δεν γνωρίζει ποιος έχει τον έλεγχο. Λέγεται ότι ο Νίκος Σίμος δέχεται πιέσεις για προσλήψεις και παρέμβαση στο έργο του. Η σύγκρουση είναι και μέσα στο Μαξίμου για το ποιος έχει τον έλεγχο της ΕΡΤ.

Όπως έχει γραφτεί στον Τύπο υπάρχουν διαφορετικές τάσεις ελέγχου από τα πρόσωπα του Μαξίμου όπως οι: Γιώργος Μουρούτης, Δημήτρης Σταμάτης, ο αρμόδιος υφυπουργός Σίμος Κεδίκογλου και Κώστας Μπούρας. Χέρι βάζει και ο Μενέλαος Δασκαλάκης Γ.Γ. υπουργείου συγκοινωνιών και πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ.

Οι φήμες στα μέσα του Φλεβάρη για παραίτηση του Νίκου Σίμου οργιάζουν. Η παραίτησή του στις 2 Μαρτίου 7 μήνες μετά το διορισμό του πέφτει σαν «βόμβα» μεγατόνων. Κύρια και «επίσημη» αιτία παραίτησης αναφέρεται η έντονη αντίθεσή του με τις περικοπές που «επιτάσσουν» τα μνημόνια…

Αυτή όμως η αιτία δεν ήταν παρά ένα μέρος του εφιαλτικού σκηνικού που βίωνε ο διευθύνων Σύμβουλος αρνούμενος να κάνει ηθικές ή άλλες εκχωρήσεις προκειμένου να μη χάσει το «θρόνο» του. Ο κ. Νίκος Σίμος αντιμετώπιζε έντονες και ποικίλες πιέσεις προκειμένου να ικανοποιήσει κάθε λογής «χάρες» ή ρουσφέτια και να εξυπηρετήσει ομάδες συμφερόντων οι οποίες ήθελαν είτε -κατά τη γνωστή ατάκα- να «τρουπώσουν» στην ΕΡΤ, είτε να μη χάσουν μια οποιαδήποτε προνομιακή σχέση έχουν μ’ αυτήν, εξακολουθώντας να την απομυζούν με διαφόρους τρόπους. Μια άλλη εκδοχή είναι να γνώριζε τις προθέσεις της κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ και προτίμησε να αποχωρήσει.

Τη θέση του με συνοπτικές διαδικασίες στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου παίρνει ο οικονομολόγος και έμπιστος συνεργάτης του μεγαλοεφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη κ. Γκίκας Μάναλης. Σε μια συνάντηση γνωριμίας με τους δημοσιογράφους στο ραδιομέγαρο, u;elontawνα σβήσει τις φήμες περί συρρίκνωση της ΕΡΤ και κλείσιμο καναλιών, Τρίτη 15 Μαΐου 2013, δηλαδή 34 ημέρες πριν ρίξει το «μαύρο» διαβεβαίωνε τους δημοσιογράφους:

«Δεν ήρθα για να συρρικνώσω, ούτε για να κλείσω την ΕΡΤ. Στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε ένα πλάνο για το πώς η δημόσια τηλεόραση θα γίνει πιο ελκυστική, αφού ομολογουμένως τα ποσοστά τηλεθέασης που σημειώνει είναι πολύ χαμηλά», είπε χαρακτηριστικά. Και συμπλήρωσε: «Σκοπός μου είναι το νοικοκύρεμα της ΕΡΤ».

Και τη νοικοκύρεψε ο αθεόφοβος χωρίς «ντροπή». Μάλιστα για το νοικοκύρεμα έκανε και μια αλχημεία γνωρίζοντας τον σκοπό για τον οποίο είχε πάει στην ΕΡΤ. Να κλείσει δηλαδή τη δημόσια τηλεόραση. Με απλά λόγια, υπήρχε οργανωμένο σχέδιο. Στη θέση του γενικού διευθυντή οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών στις 19 Απριλίου, έβαλε το Χρήστου Κουπελίδη (αντικαθιστώντας τον Πέτρο Μάη). Πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του νέου διευθύνοντος συμβούλου για να έχει άλλοθι.

Η απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ έχει παρθεί σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο. Ένα ιδιώνυμο έγκλημα στην σύγχρονη ιστορία, με θύμα την ελευθερία έκφρασης την πολυφωνία και τη δημοκρατία είχε συντελεστεί. Απλά το βράδυ της 11ης Ιουνίου 2013 ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Σίμος Κεδίκογλου διάβασε τον επικήδειο λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Η ΕΡΤ είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας. Κι αυτό τελειώνει σήμερα. Έχει τεράστια περιουσία. Υπάρχει καθεστώς προνομίων. Έχει εξελιχθεί σε σκάνδαλο. Σήμερα σταματούν οι μεταδόσεις της ΕΡΤ, απόψε το βράδυ. Και μέχρις ότου ξανανοίξει, ο λαός δεν θα πληρώνει το χαράτσι».

Στις 11 περίπου το βράδυ, σταδιακά σε όλη την Ελλάδα το σκοτάδι απλωνόταν μέσα από τις τηλεοπτικές οθόνες σε όλη την επικράτεια και την ομογένεια ανά τον κόσμο. Οι μάχη των εργαζομένων μόλις άρχιζε, για μια ανοιχτή και ελεύθερη ΕΡΤ μέσα από την ERTopen. Το σημερινό αφήγημα αγαπητοί φίλοι είναι το προ τελευταίο. Σας ευχαριστώ όλους, όσοι με τιμήσατε και είχατε την υπομονή να με παρακολουθήσετε.

Από εδώ και πέρα τα γεγονότα είναι γνωστά για τους αγώνες των εργαζομένων απολυμένων, κρατώντας ζωντανό το όνειρο της επαναλειτουργίας. Αύριο θα είναι το τελευταίο αφήγημα. Ποιοι αποφάσισαν για το «μαύρο». Πως η ΕΔΤ-ΔΤ-ΝΕΡΙΤ, με εθελοντές και αρχηγό τον Παντελή Καψή επιχείρησαν να λειτουργήσουν ένα μόρφωμα «φάντασμα» που κρυβόταν σε προστατευόμενα κτήρια, μέχρι να ανοίξουν τα ΜΑΤ το ραδιομέγαρο και να βάλουν χειροπέδες, για να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ να θριαμβολογεί, για κάτι που οφείλεται στους αγώνες των εργαζομένων με την ERTopen.

Σήμερα η ΕΡΤ βρίσκεται στα χέρια μιας ομάδας ανικάνων, προσπαθώντας να βρει την παλιά της λάμψη. Αποδυναμωμένη από στελέχη και εξειδικευμένο προσωπικό. Μια ομάδα, με επικεφαλής τον Λάμπη Ταγματάρχη σαν «ειδικό» τρομάρα μας, και στελέχη που πρωτοστάτησαν στη δημιουργία του μορφώματος. Μια ΕΡΤ ταπεινωμένη και ξεχασμένη, που ντρέπεσαι όταν βλέπεις το πρόγραμμα που εκπέμπει(πέρα από ποδοσφαιρικές αναλαμπές και αθλητικά γεγονότα όπως και η Ολυμπιάδα στο Ρίο!!!

Φάκελος ΕΡΤ συνέχεια… μερος 81ο Τελευταίο. Επίλογος μιας τηλεοπτικής τραγωδίας. Πως το 4,60 του 2009 πήρε την ΕΡΤ στα χέρια του το 2015, από λάθη και παραλείψεις των προηγούμενων κυβερνήσεων και των ανθρώπων του Μαξίμου.
Στην έκδοση που θα ακολουθήσει αργότερα, με υπότιτλο: «Μνήμες πρόσωπα και γεγονότα, έρωτες και πάθη, Μεσογείων&Κατεχάχη», θα διαβάσετε πολύ περισσότερα: Κ.Π: e-mail : [email protected]
Keywords
φακελος, ΕΡΤ, λαμψη, δινη, μαυρο, χειροπεδες, δινη, λαμψη, φακελος, χειροπεδες, σταση εργασιας, σας ευχαριστώ, μμε, σαμαρας, cnn, ηπα, ελλαδα, νέα, ΑΠΘ, βενιζελος, ποσπερτ, προυπολογισμος, απεργιες, συγκοινωνιες, μαΐου, ιουνίου, ματ, συριζα, οφείλεται, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια 1 μαρτιου, απεργια 2 μαρτιου, ομαδα διας, απεργια 3 μαρτιου, απεργια 4 μαρτιου, απεργια 8 μαρτιου, απεργια 9 μαρτιου, απεργια 10 μαρτιου, απεργια 17 μαρτιου, απεργια 7 απριλιου, απεργια μμε, απεργια 9 ιουνιου, απεργια 15 ιουνιου, ηλιας μοσιαλος, απεργια 28 ιουνιου, απεργια 29 ιουνιου, οφειλετες δημοσιου, η ημέρα της γης, εκλογες ηπα, τελη κυκλοφοριας 2013, νεος παπας, αθλητικα, δημοκρατια, ηπα, μμε, οθονες, ονειρο, προγραμμα, τηλεοραση, φημες, cnn, mail, αγωνες, αλχημεια, ανθρωπος, απλα, βραδυ, βρισκεται, γεγονοτα, γινει, δασκαλακης, διαστημα, διοικηση, ειπε, υπαρχει, ελευθερια, ελλη, ελλη σταη, εξοδα, ιδια, ιδιο, υπηρεσια, υπηρεσιες, υπομονη, υφυπουργος, θωμοπουλος, κυρια, κλιμα, λαθη, λογια, μαΐου, μαξιμου, ματ, μηνες, μικρο, μορφωμα, μυτη, ντρεπεσαι, ομαδα, παντα, οφείλεται, ποσπερτ, προσληψεις, πορτα, σας ευχαριστώ, σχεδιο, ταγματαρχης, τριτη, χερι, δημητρης, εκπομπες, ερωτες, φιλοι, γκικας, γλωσσες, γνωσεις, ηρθα, ιουνίου, κωστας, ομαδες, σπυροπουλος, θεσεις, χερια
Τυχαία Θέματα