Φακελος ερτ συνεχεια…1975-2016 μερος 76ο, ο ταγματαρχης αναλαμβανει το «ταγμα», επιστρεφουν παλιες αγαπεσ-ελλη σταη!

12:11 22/7/2016 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Η παραίτηση από το τιμόνι της ΕΡΤ του Γιώργου Γαμπρίτσιου ήταν ένα πλήγμα για τους εργαζόμενους και το σχέδιο εξυγίανσης που είχε εκπονήσει και υλοποιούσε. Ακέφαλο πλέον το ραδιομέγαρο προσπαθεί και πάλι να βρει το βηματισμό του...

Προσωρινά το τιμόνι αναλαμβάνει ο πρόεδρος Θανάσης Παπαγεωργίου, αφού έχει προηγηθεί η τοποθετή του με νομοθετική ρύθμιση. Πρέπει όμως να βρεθεί άμεσα ο διευθύνων σύμβουλος για να συνεχίσει το έργο που άφησε ο προηγούμενος. Το ΔΣ της ΕΡΤ
συνεχίζοντας το έργο του Γιώργου Γαμπρίτσιου σύμφωνα με το πλάνο του, ξεκίνησε περικοπές σε μισθούς προσωπικού μέχρι και 50% με τη συναίνεση των εργαζομένων και της ΠΟΣΠΕΡΤ για να σωθεί ο φορέας. Μάλιστα καθορίστηκε και ο ανώτατος μισθός σε διοικητικά στελέχη να μην υπερβαίνει τις 4500 ευρώ. Ακόμη έδωσε εντολή να μειωθούν τα κοστολόγια των εξωτερικών παραγωγών και να μειωθούν οι λειτουργικές δαπάνες.

Ο ανασχηματισμός που κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου, στις 7 Σεπτεμβρίου 2010, αλλάζει τα δεδομένα. Υφυπουργός πολιτισμού με αρμοδιότητα την ΕΡΤ και τα ΜΜΕ από τον Γερουλάνο μεταβιβάζονται στον Τηλέμαχο Χυτήρη. Αυτή η αλλαγή φέρνει καθυστέρηση στη διοίκηση και στελέχωση της ΕΡΤ. Η απροθυμία προσώπων να αναλάβουν τον φορέα καθυστερεί αρκετά και δημιουργεί μικροπροβλήματα λειτουργίας. Τελικά στις 5 Νοεμβρίου γίνεται το «θαύμα». Χρειάστηκαν περίπου 5 μήνες για να βρει διευθύνοντα σύμβουλο η ΕΡΤ και να συμπληρώσει το ΔΣ.

Ο Λάμπης Ταγματάρχης αναλαμβάνει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην ΕΡΤ Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, και ο Θανάσης Παπαγεωργίου πρόεδρος . Τα υπόλοιπα μέλη είναι σχεδόν τα ίδια: Χρήστος Αβραάμ, η Λένα Διβάνη, ο Γεωργανδρέας Ζάννος, η Λυδία Κονιόρδου, ο Ηλίας Μοσχονάς, ο Πάνος Σαμούρης και ο Στέλιος Στεφάνου. Αργότερα όπως θα δούμε ο Στέλιος Στεφάνου θα πάρει τη θέση του προέδρου μετά την παραίτηση του Θανάση Παπαγεωργίου και θα «κολιγιάσει» με τον Λάμπη Ταγματάρχη.

Ο Λάμπης Ταγματάρχης-αν και κατά την προσωπική μας άποψη-δεν διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην τηλεόραση πολλοί θεωρούν ότι θα τα καταφέρει. Έχει περάσει και αυτός όπως και άλλοι από την ιδιωτική τηλεόραση κυρίως συνδρομητική χωρίς κάτι το ιδιαίτερο. Δεν είναι ο άνθρωπος με σπουδές και εμπειρία στο εξωτερικό η σε διοικήσεις οργανισμών αυτού του βαληνικούς. Μα θα μου πείτε και ποιος είχε, όλοι στου κασίδη το κεφάλι έμαθαν.

Έχετε απόλυτο δίκιο, γι΄αυτό έφτασαν εδώ την ιδιωτική τηλεόραση. Αυτό όμως είναι ένα άλλο κεφάλαιο και θα το θίξουμε σε μια προσεχή ανάρτηση. Θα δούμε γιατί καναλάρχες, κλίκες, φιλίες και κουμπαριές κρατάνε τα ίδια πρόσωπα μπροστά και πίσω από τις κάμερες με γερασμένα μυαλά. Οι μόνες αλλαγές στα προσωπά τους είναι οι «μασέλες» που έχουν βάλει, αφού δεν εννοούν να κάνουν τόπο στα νιάτα, που έρχονται από το εξωτερικό, με εμπειρία, πτυχία και γνώσεις που θα ζήλευαν πολλοί.
Ο Λάμπης Ταγματάρχης για τον οποίο οι εργαζόμενοι έχουν επιφυλάξεις, μόλις αναλαμβάνει το τιμόνι της ΕΡΤ οργανώνει τη δική του ομάδα διοίκησης τοποθετώντας δικά του πρόσωπα σε διευθυντικές και άλλες θέσεις. Σε θέματα διοίκησης και περικοπών δεν έχει να κάνει τίποτα. Τα έχουν κάνει οι προηγούμενοι.

Ο «Λάμπης», με απλά λόγια βρίσκει το τραπέζι στρωμένο. Σε αγορά προγράμματος και εξωτερικές παραγωγές χαμηλώνει το κόστος με βάση τις αποφάσεις του ΔΣ. Π.χ. η παραγωγή στην «Υγειά μας ρε παιδιά» από 67 χιλιάδες και πλέον, κατεβαίνει στις 37, όπως και άλλες παραγωγές. Καταλαβαίνετε τι «φαγοπότι» γινόταν. Όχι βέβαια ότι σταμάτησε εντελώς. Αυτές βέβαια τις περικοπές που επικαλέστηκε ότι ήταν δικές του ήταν αποφάσεις του Γιώργου Γαμπρίτσιου και του προηγούμενου ΔΣ.

Οι παλιές αγάπες όμως δεν ξέχνιουνται. Οι συζητήσεις που είχαν ξεκινήσει για την επιστροφή στην ΕΡΤ της Έλλης Στάη από το καλοκαίρι με τον Γερουλάνο και την προηγούμενη διοίκηση ολοκληρώνεται. Φίλοι με τον Ταγματάρχη, αναλαμβάνει την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου. Η Ρίτσα Μπιζόγλη η οποία παρουσίαζε το δελτίο μπαίνει στο περιθώριο. Λίγο αργότερα εγκαταλείπει την ΕΡΤ για τον ΑΝΤ1 που υπηρετεί μέχρι σήμερα.

Ο Λάμπης Ταγματάρχης είναι συγκεντρωτικός τύπος. Θέλει να ελέγχει τα πάντα και κυρίως το πρόγραμμα και τα οικονομικά. Έτσι τα πρόσωπα που τοποθετεί σε θέσεις κλειδιά είναι άμεσα ελεγχόμενα. Διευθυντές επιτροπές κλπ. Κοινώς «γλάστρες και γλαστρόνια». Έτσι στη Γενική διεύθυνση προγράμματος τοποθετεί την υπάλληλο της ΕΡΤ Λόλα Χοϊδά που κάνει διεύθυνση παραγωγής σε εσωτερικές εκπομπές για μουσικούς, από την εποχή της αείμνηστης κυρίας Καρόρη!

Αντίθετα στη γενική διεύθυνση ειδήσεων και ενημέρωσης βρίσκεται ο Βασίλης Μπίτσης από τη διεύθυνση ειδήσεων και στη διεύθυνση ο Γιώργος Κογιάννης ένας έμπειρος δημοσιογράφος που έκανε πολύ καλή δουλειά στην ενημέρωση! Ο Λάμπης Ταγματάρχης κάθισε σε ένα τραπέζι στρωμένο με πλούσια εδέσματα, μαζί με την παρέα του. Θα μπορέσει να το διατηρήσει στρωμένο;

Εντωμεταξύ, στο ραδιομέγαρο δημιουργούνται όπως σε κάθε αλλαγή εξουσίας σε πρόσωπα και θέσεις, νέοι έρωτες νέοι εραστές νέα πάθη και απολαύσεις απαγορευμένων καρπών!!!

Φάκελος ΕΡΤ συνέχεια…μέρος 77ο (Δευτέρα 25). Παραίτηση Θανάση Παπαγεωργίου. Το απόλυτο αφεντικό του ραδιομεγάρου ο Λάμπης Ταγματάρχης.
Keywords
Τυχαία Θέματα