Φακελος ερτ συνεχεια… 1975-2016 μερος 6οο, ωνασειο, εξοδος παπανδρεου!

12:10 30/6/2016 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Ομολογώ ότι η έξοδος του Ανδρέα Παπανδρέου από το Ωνάσειο, είναι μία από τις συγκλονιστικότερες στιγμές της ζωής μου στα ΜΜΕ μετά από πολλές δεκαετίες. Την ώρα της εμφάνισης...
του, όλοι είναι βουρκωμένοι μέσα στο αυτοκίνητο μεταδόσεων της ΕΡΤ. Επτά κάμερες διακριτικά έχουν ζώσει το κτήριο για να καλύψουν το μεγάλο γεγονός.

Στον 6ο όροφο του Ωνασείου
απ΄όπου θα αναχωρούσε ο Ανδρέας μία κάμερα που χειρίζεται ο Κώστας Ατζιάρας και η Αθηνά Ραπίτου με το μικρόφωνο της ΕΡΤ τον περιμένουν να κάνει δηλώσεις. Όλα τα άλλα τηλεοπτικά συνεργεία έχουν αποκλειστεί. Η εικόνα της ΕΡΤ διανέμεται σε Ελληνικά και ξένα ΜΜΕ. Οι δημοσιογράφοι κρέμονται από τα χείλη του για το τι θα πει μετά από 123 μέρες νοσηλείας και περιμένουν να εμφανιστεί στο διάδρομο.

Οι τεχνικοί της ΕΡΤ έχουν λάβει όλα τα μέτρα για την κάλυψη σε συνεργασία με κομματικά στελέχη για κάθε ενδεχόμενο την ώρα της εξόδου. Τηλέμαχος Χυτήρης Νίκος Αθανασάκης και Γιώργος Παναγιωτακόπουλος έχουν την γενική εποπτεία. Η πρώτη απόφαση που έχει ληφθεί είναι η έξοδος να μεταδοθεί απ΄ευθείας μαζί με τις δηλώσεις του χωρίς καμία τεχνική παρέμβαση. Με ωριμότερη σκέψη και μη γνωρίζοντας σε ποια κατάσταση θα εμφανιστεί ο Ανδρέας άλλαξε η αρχική απόφαση της ζωντανής μετάδοσης. Σε αυτό έπαιξαν σημαντικό ρόλο και οι τεχνικοί της ΕΡΤ, που όπως είπαν ένα τέτοιο γεγονός θέλει ιδιαίτερη προσοχή γιατί δεν γνωρίζεις τι κρύβει ένας άνθρωπος μετά από μια τόσο βαριά νοσηλεία. Όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων, η απόφαση να μην μεταδοθεί ζωντανά έσωσαν και την ΕΡΤ και τον Ανδρέα.

Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για το τι ακριβώς συνέβη την ώρα που εμφανίστηκε στο διάδρομο ο Ανδρέας για λόγους δεοντολογίας. Εάν όμως είχαν εμείνει οι υπεύθυνοι να μεταδοθεί ζωντανά η έξοδος, θα ήταν μια τραγωδία για τον ίδιο τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργό. Υποβασταζόμενος, χρειάστηκαν 5 λεπτά για να διανύσει τα 4 μέτρα και να φτάσει στη μέση του διαδρόμου όταν τον πλησίασε η Αθηνά Ραπίτου και του έκανε την ερώτηση «πως νιώθει τώρα που φεύγει».

Ο Ανδρέας δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει όχι μόνο φράση, αλλά με δυσκολία και λέξη. Όταν ολοκλήρωσε…που δεν …ολοκλήρωσε ποτέ, σήμανε συναγερμός για ένα μοντάζ που θα έδινε κάποιο νόημα. Το μαγνητοσκοπημένο υλικό δηλώσεων χωρίς νόημα είναι περίπου 6-7 λεπτά. Όλη η Ελλάδα κρέμεται από τη συχνότητα της ΕΡΤ που έχει την αποκλειστικότητα της μετάδοσης και των άλλων καναλιών που περιμένουν να δουν τον Ανδρέα. Αυτόν τον γίγαντα των μπαλκονιών και της εξέδρας. Τα ιδιωτικά κανάλια διαμαρτύρονται συνεχώς, γιατί η ΕΡΤ καθυστερεί να δώσει την έξοδο.

Η Αθηνά Ραπίτου, Χητήρης, Αθανασάκης και ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος προσπαθούν να μοντάρουν δύο-τρεις φράσεις του Ανδρέα Παπανδρέου, έχοντας και την πίεση των καναλιών για την καθυστέρηση της εξόδου. Λίγο αργότερα 45΄΄(δευτερόλεπτα) μονταρισμένο υλικό έφευγε από την εξωτερική μονάδα της ΕΡΤ και έκανε το γύρω του κόσμου. Ίσως είναι υπερβολικό αν πω ότι δάκρυσαν και οι τεχνικοί του VAN βλέποντας έναν άλλον …Ανδρέα!

Λίγα λεπτά μετά τις τρεις το μεσημέρι της 21ης Μαρτίου ο Ανδρέας Παπανδρέου συνοδευόμενος από την συζυγό του Δήμητρα και τον Δημήτρη Κρεμαστινό μέσα σε επευφημίες οπαδών και φίλων του ΠΑΣΟΚ έφευγε από το Ωνάσειο, με τη θωρακισμένη Μερσεντές του.

Οι άνδρες της ασφάλειας κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσει το αυτοκίνητο με τον πρώην πρωθυπουργό καθώς και αυτά της ασφάλειάς του, να διασχίσει το πλήθος και να κατευθυνθεί μέσω της λεωφόρου Συγγρού προς την παραλιακή λεωφόρο, και από εκεί προς το στάδιο Καραϊσκάκη και την οδό Πειραιώς. Η πομπή που ακολουθούσε από ελληνικά και ξένα τηλεοπτικά δίκτυα έστριψε αριστερά από την οδό Πειραιώς προς τον Αη Γιάννη Ρέντη και από εκεί προς την εθνική οδό με τελικό προορισμό την οδό Αγράμπελης, στην Εκάλη, όπου επίσης βρίσκονταν οπαδοί του ΠΑΣΟΚ με πλακάτ, φωτογραφίες και συνθήματα υπέρ του Ανδρέα Παπανδρέου.
Εκεί έχουν γίνει όλες οι ετοιμασίες για την ιατρική παρακολούθηση του Ανδρέα Παπανδρέου.

Στο δωμάτιο του πρώτου ορόφου ο κ. Παπανδρέου θα περνάει τις περισσότερες ώρες της ημέρας, έχουν τοποθετηθεί όλα τα απαραίτητα μηχανήματα, στα οποία περιλαμβάνεται φορητό νεφρό, ακτινολογικό μηχάνημα, παλμογράφος και αναπνευστήρας. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση τρεις φορές την εβδομάδα.

Σε άλλο δωμάτιο υπάρχει πλήρες μικροβιολογικό εργαστήριο με θερμομόνωση του χώρου, ώστε να ελέγχεται η θερμοκρασία και η υγρασία. Απομακρύνθηκαν επίσης όλα τα υλικά που ενδεχομένως προκαλέσουν ερεθισμό ή αλλεργική αντίδραση στην αναπνευστική λειτουργία του κ. Παπανδρέου. Τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ θα παρακολουθούν σε καθημερινή βάση ομάδα γιατρών με επικεφαλής τον πρώην υπουργό υγείας και προσωπικό γιατρό του κ. Παπανδρέου κ. Δ. Κρεμαστινό.

Φάκελος ΕΡΤ συνέχεια…μέρος 61ο. Θάνατος Παπανδρέου, συνέδριο ΠΑΣΟΚ εκλογές. Μείνετε μαζί μας.
Keywords
Αναζητήσεις
εξοδος παπανδρεου απο το ωνασειο
Τυχαία Θέματα