Φακελος ερτ συνεχεια… 1975-2016 μερος 67ο, νεα περιοδος χλιδης και απολαυσεων!

11:48 11/7/2016 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Η περίοδος από το φθινόπωρο του 2004 μέχρι και την αντίστοιχη περίοδο του 2009, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη διοίκηση της ΕΡΤ και το Μαξίμου που είχε την...
εποπτεία. Ο Θοδωρής Ρουσόπουλος είναι ο νέος άρχοντας της ΕΡΤ και τον ΜΜΕ, όπως αναφέραμε και σε προηγούμενη ανάρτηση. Το γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού το αναλαμβάνει ο Γιάννης Ανδριανός. Εγώ δεν θα κρίνω τις ικανοτητές
τους απλά θα παραθέσω γεγονότα.

Πριν πάρουν τις πολιτικές θέσεις ήταν δυο απλά παιδιά με ένα απολυτήριο Λυκείου και χωρίς κάτι το ιδιαίτερο. Άνοιγες την πόρτα και τους έβρισκες μπροστά σου. Όταν μετακόμισαν στο Μαξίμου άλλαξαν συμπεριφορά. Ήταν αδύνατον να τους συναντήσεις. Οι γραμματείς τους στο κάλεσμα ήταν σαφείς.

Είναι σε «σύσκεψη ή συνάντηση». Αφήστε το ονομά σας και θα ενημερωθεί ο υπουργός η ο διευθυντής. Αυτή ήταν η στερεότυπη απάντηση που έπαιρνες. Όταν ζητούσες ραντεβού, σε έγραφαν εκεί που ξέρετε… και σου έλεγαν ότι θα ενημερωθείς πότε θα σας δει ο υπουργός η ο διευθυντής. Το ραντεβού βέβαια δεν γινόταν ποτέ….

Όταν ενοχλούσες δυο-τρεις φορές το γραφείο για να δεις τι γίνεται υπήρχε μια άλλη απάντηση από καμιά ευγενική γραμματέα: «πιο είναι το θέμα σας; μήπως μπορώ να σας βοηθήσω, διότι είναι απασχολημένος ο….. Αυτή η γαϊδουριά δεν αφορά μόνο τα συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά και πολλά άλλα που βρίσκονται σε υψηλά αξιώματα. Αυτά σαν εισαγωγή.

Γιατί όταν έφυγαν από το Μαξίμου πήραν μαζί τους πανεπιστημιακά πτυχία του ΕΑΠ(Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου) και πολύ «δόξα» μαζί με απολαύσεις και άλλα προνόμια και υψηλές γνωριμίες . Αυτά για την ιστορία. Και σταματάω εδώ μην παρασυρθώ και γράψω περισσότερα και εκτεθώ.

Στην ΕΡΤ λοιπόν ο Θοδωρής Ρουσσόπουλος που έχει καλλιεργήσει το έδαφος με την ιδιοκτησία του ΣΚΑΙ και θέλει να ευχαριστήσει το συγκρότημα, διορίζει μετά από συνεννόηση με τον πρωθυπουργό τον Χρήστο Παναγόπουλο, διευθυντή σύνταξης της καθημερινής. Μάλιστα διορίζεται προσωρινά γιατί έχει προκύψει θέμα με πτυχίο που δεν είναι αναγνωρισμένο από κάποιο κολέγιο της Γερμανίας. Μετά από 5-6 μήνες το «ΔΙΚΑΤΣΑ» λέγεται ότι έδωσε το ΟΚ. Κυβέρνηση ήταν πιστεύω ότι είπε την αλήθεια….

Στη συνέχεια διορίζεται κανονικά και απολαμβάνει όλων των προνομίων του προέδρου-διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ. Πληροφορίες λένε ότι είναι το μάτι και το αυτί του Θ. Ρουσσόπουλου. Μαζί του από το συγκρότημα του ΣΚΑΙ παίρνει γενικό διευθυντή Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών της ΕΡΤ τον Γιώργο Υφαντή. Η θέση του γενικού διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης έχει κλείσει από πολύ νωρίς. Ανήκει στον Γιώργο Λεβεντογιάννη διευθυντή του MEGA που ανέδειξε τηλεοπτικά το Θοδωρή! Βλέπετε χωρίς Λεβεντογιάννη Ρουσσόπουλος δεν θα υπήρχε. Η συνεργασία Ρουσσόππουλου-Παναγόπουλου-Λεβεντογιάννη είναι άψογη.

Υπάρχουν όμως και πολλά φιλαράκια που πρέπει να τακτοποιηθούν για να απολαύσουν απαγορευμένους καρπούς. Γενικός διευθυντής προγράμματος αναλαμβάνει ο Κώστας Σπυρόπουλος. Ακόμη μια ομάδα εντεταλμένων και ειδικών συμβούλων κατακλύζουν το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και αρχίζουν το φαγοπότι. Το χρήμα ρέει άφθονο. Δεν τους σταματάει τίποτα. Ο Τύπος κάνει αποκαλύψεις και βγάζει στη φόρα πολλά άπλυτα από τα όσα συμβαίνουν στους σκοτεινούς διαδρόμους του ραδιομεγάρου.

Σε εφημερίδες φθάνουν εξώδικα από τη ΕΡΤ για συκοφαντία. Ο Τύπος όμως δεν σταματά. Ακόμη κατηγορεί και μέλη του ΔΣ όπως Μενέλαος Δασκαλάκης και Διονύσης Ζακυνθινός. Τίποτα όμως δεν τους αγγίζει. Η ΝΔ είχε πάντα τη συνήθεια να διορίζει ειδικά στην ΕΡΤ ανθρώπους σε θέσεις κλειδιά που δεν είχαν σχέση με τη ΝΔ όπως θα δούμε σε άλλες αναρτήσεις.

Αυτό, ήταν πάγια τακτική της και ήταν και τα παράπονα των Νεοδημοκρατών. Δεν σταματούσε όμως εδώ. Κυνηγούσε και τους οργανωμένους ή μη Νεοδημοκράτες του ραδιομεγάρου και αγκάλιαζε τους συνδικαλιστές της ΠΟΣΠΕΡΤ για να μην δημιουργούν προβλήματα στην διοίκηση. Μάλιστα υπήρχαν περιπτώσεις που τιμωρήθηκαν ή διώχτηκαν Νεοδημοκράτες γιατί αποκάλυψαν απάτες και ανομίες της διοίκησης.

Φάκελος ΕΡΤ συνέχεια….μέρος 68ο, διοικητική αυταρχικότητα, οικονομικά σκάνδαλα, υψηλές μισθοδοσίες σε φίλους και συμβούλους, σπατάλες, Eurovision, ακριβά κρασιά στις Κάννες, έρωτες, σεξ και δικαστήρια.
Keywords
Τυχαία Θέματα