Φακελος ερτ συνεχεια… 1975-2016 μερος 40ο νεοι ερωτες, νεα προσωπα!

13:04 1/6/2016 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Μετά τον θρίαμβο στις αυτοδιοικητικές εκλογές, αν και ο Ανδρέας Παπανδρέου νιώθει πανίσχυρος, τα σύννεφα στον ορίζοντα έχουν αρχίσει να εμφανίζονται όλο και πιο συχνά από...
διάφορες κυβερνητικές ενέργειες που τραυματίζουν το κίνημα.

Στο ραδιομέγαρο και την Κατεχάκη νέα πρόσωπα πηγαινοέρχονται με διάφορες ιδιότητες και
εκπομπές, ενώ θερμόαιμοι εραστές, απολαμβάνουν καρπούς που δεν δικαιούνται αλλά κλέβουν με σύμμαχο την εξουσία. Μέσα στις εκπομπές που κάνουν πρεμιέρα είναι και η σειρά ενημερωτικών εκπομπών «3 ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ» τον Νοέμβριο του ΄86. Μια δημοσιογραφική εκπομπή που συμμετέχουν νέοι και παλιοί δημοσιογράφοι, αρκετά ενδιαφέρουσα. Είναι εσωτερική παραγωγή με ρεπορταζ και ζωντανές συνδέσεις με όλη την Ελλάδα.

Εδώ συμμετέχουν νέα και παλιά πρόσωπα που κάνουν πρώτη φορά το ντεμπούτο τους. Την παρουσιάζουν Σεμίνα Διγενή και Νάσος Αθανασίου, μαζί με το Γιώργο Παπαδάκη που εμφανίζεται στο πλευρό των δυο άλλων από το ραδιόφωνο που υπηρετεί. Αργότερα ο Νάσος Αθανασίου αποχωρεί και τη θέση του παίρνει ο Γιάννης Δημαράς γνωστός από τους ρεπόρτερς. Συμμετέχουν ακόμη οι δημοσιογράφοι: Νίκος Ρίζος, Γιώργος Καραλής , Πάνος Τσιτούρας , Βάσω Μάρολη , Αρετή Αθανασίου κ.ά.

Η εκπομπή είναι αρκετά επιτυχημένη με μεγάλη θεαματικότητα για την ώρα που προβάλλεται. Έτσι ενισχύεται και με νέο δυναμικό ακόμα και από τη βόρειο Ελλάδα με φρέσκα κορίτσια που βράζει το» αίμα» τους για αναγνώριση. Τη σκηνοθεσία κάνει ο Γιώργος Παπαδόπουλος.

Οι αποστολές στην περιφέρεια για απευθείας συνδέσεις και ρεπορτάζ είναι καθημερινές με πολλά ευτράπελα πολλές φορές που δημιουργούν μικροπροβλήματα στην εκπομπή.

Αξίζει να αναφέρω ένα χαριτωμένο στιγμιότυπο που αξίζει την μνημόνευση. Συνεργείο βρίσκεται στη Μυτιλήνη για ρεπορτάζ και απ΄ευθείας ζωντανή σύνδεση με τον δήμαρχο και κατοίκους της πόλης. Όλα είναι έτοιμα την ώρα της εκπομπής. Έχουν γίνει οι δοκιμές και τα σχετικά. Το «τηλεοπτικό πιάτο-Link» που λέμε-τηλεοπτικά- για τη σύνδεση, είναι στην ταράτσα κεντρικού ξενοδοχείου για να έχει οπτική επαφή με τον ΟΤΕ. Η εκπομπή ξεκινάει από το ραδιομέγαρο.

Κάποια στιγμή έρχεται και η ώρα να γίνει η σύνδεση με τη Μυτιλήνη. Η σύνδεση γίνεται κανονικά και αρχίζει η συζήτηση για διάφορα θέματα της πόλης. Δεν έχουν περάσει πέντε λεπτά και η σύνδεση με τη Μυτιλήνη διακόπτεται. Τόσο στο ραδιομέγαρο όσο και στη Μυτιλήνη δεν γνωρίζουν τι έχει συμβεί. Οι τεχνικοί τρέχουν στον ΟΤΕ να δουν τι συμβαίνει. Στο στούντιο είναι όλοι παγωμένοι περιμένοντας την αποκατάσταση και προβάλουν διάφορα ρεπορτάζ από την Λέσβο που έχουν μαγνητοσκοπήσει από την προηγούμενη μέρα.

Ο ΟΤΕ, ενημερώνει τους τεχνικούς ότι στο δικό του μέρος δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Τότε ανεβαίνουν στην ταράτσα του ξενοδοχείου για να ερευνήσουν τι συμβαίνει. Και εκεί είναι όλα στη θέση τους. Ένας τεχνικός πιο πονηρός ακούει έναν θόρυβο δίπλα στο δώμα που έπαιρναν ρεύμα.. Ανοίγει την πόρτα και βλέπει την πρίζα που είχαν βάλει για να πάρουν ρεύμα για τη μετάδοση, στη θέση της να υπάρχει η πρίζα του πλυντηρίου που δούλευε.

Τι είχε συμβεί; Μια από τις καμαριέρες, είχε ανέβει στο δώμα που είναι το πλυντήριο έβαλε μέσα σεντόνια για πλύσιμο άλλαξε την πρίζα και το έθεσε σε λειτουργία μη γνωρίζοντας ότι οι τεχνικοί έπαιρναν ρεύμα από την πρίζα του πλυντηρίου. Η κυρία το έθεσε σε λειτουργία και έφυγε. Ευτυχώς έγινε πάλι η αποκατάσταση και με τη σύνδεση ολοκληρώθηκε και η εκπομπή. Τέτοια απρόοπτα υπάρχουν πολλά, που χρειάζονται εκατοντάδες αναρτήσεις για να δώσουν το κλίμα της εποχής.

Αυτά σαν μια μικρή παρένθεση, καθώς στην ΕΡΤ έχουμε αλλαγές και φαγωμάρες. Στον ενημερωτικό και ψυχαγωγικό τομέα και των δυο καναλιών. Μέσα στις αλλαγές έχουμε και νέους έρωτες. Γάμους και πάθη βυζαντινού τύπου. Ακόμη και σε κλιμάκια που είναι ανυποψίαστα. Αυτά όμως ανήκουν σε άλλη σφαίρα και θέλουν άλλη επεξεργασία. Είναι η εποχή που ο δεσμός της Δήμητρας με τον Ανδρέα γίνεται πλέον γνωστός, ενώ στέλεχος της ΕΡΤ δημιουργεί «σχέση» σε αρκετά υψηλό πολιτικό επίπεδο…..
Ο Χαλάτσης απομακρύνεται, στην ΕΡΤ2 πηγαίνει ο Στενός συνεργάτης του Ανδρέα, Αντώνης Στρατής, στην ΕΡΤ έρχεται ο ωραιότερος άνδρας όπως έλεγαν τα κορίτσια, ενώ δρομογείται και η ενοποίηση των δυο καναλιών σε ΕΡΤ ΑΕ, ΕΤΙ και ΕΤ2 με το Ν.1730/87.

Φάκελος ΕΡΤ συνέχεια…μέρος 41ο, Νέες διοικήσεις νέοι έρωτες.
Keywords
Τυχαία Θέματα